Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic
Miercuri, 23 mai 2018      05:19
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Igiena bebelusului

Igiena bebelusului

06 iulie 2015    
Igiena bebeluşului are un rol covărşitor asupra sănătăţii acestuia.
 
Organismului micuţului tău este fragil, din acest motiv este foarte important să-l fereşti pe cât posibil de germeni şi microbi prin îngrijirea corectă a corpului. Băiţa zilnică şi masajul vor deveni experienţe minunate, atât tine, cât şi pentru bebele tău!
 

Băiţa bebeluşului

 
Băiţa bebeluşului, deşi este, în aparenţă, uşor de făcut, prezintă unele dificultăţi, iar în funcţie de felul în care se fac primele băi depinde şi modul în care sugarul le va accepta mai târziu cu bucurie sau cu plâns.
 
Băiţa bebeluşului, se face, de rugulă, înaintea ultimei mese, deoarece copilul va mânca cu mai multă poftă după aceea şi va dormi profund. Temperatura din cameră trebuie să fie în jurul valorii de aproximativ 24 de grade. De asemenea, cădiţa va trebui curaţată şi dezinfectată înainte de fiecare spălare. Pentru a verifica dacă apa din cădiţă este la temperatura potrivită puteţi cumpăra un termomentru special de la farmacie. Verificaţi mereu temperatura apei înainte de a băga copilul în cadă.
 
Pentru băiţa copilului folosiţi un prosop moale şi săpun special pentru bebeluşi. Aveţi mereu la îndemână o cană cu ajutorul căreia să turnaţi apă pe corpul şi căpuţul copilului. Bebeluşul se naşte cu toate uleiurile naturale, necesare păstrării unui scalp sănătos şi frumos, iar şampoanele pot strica cu uşurinţă acest echilibru.
 
De aceea, nu este necesar să spălaţi părul bebeluşului cu şampon, apa călduţă fiind suficientă. Dacă însă doriţi să faceţi neapărat acest lucru folosiţi un şampon special pentru bebeluşi. Clătiţi bine pielea bebeluşului de orice urmă de săpun înainte de a termina băiţa.
 

Îngrijirea urechilor, a nasului şi a unghiilor

 
Baiţa de seară a bebeluşului nu asigură, însă, întreaga igienă a bebeluşului. Micuţul tău trebuie să fie spălat în fiecare dimineaţă. Şterge-i ochişorii cu tampoane de vată umezită prin mişcări delicate, dinspre zona interioară (colţul dinspre nas) spre cea exterioară; curăţă-i urechile cu ajutorul beţioarelor cu vată, şi fă acelaşi lucru şi cu năsucul său.
 
Pentru fiecare nară şi ureche, foloseşte un beţişor curat, pentru a nu provoca o eventuală infecţie. Săptămânal, va trebui să îi tai unghiuţele. Poţi face acest lucru când micuţul tău doarme, având grijă să dezinfectezi înainte forfecuţa.
 
Extrem de important este să îţi schimbi bebeluşul de fiecare dată după ce murdăreşte scutecul, să îl cureţi cu apă călduţă şi săpun şi să foloseşti unele creme şi uleiuri ce previn apariţia irataţiei.
 

Masajul bebeluşului

Masajul bebeluşui este recomandat imediat ce cordonul ombilical a fost eliminat. Masajul stimulează circulaţia sangvină, tonifică musculatura, relaxează nou – născutul şi îl ajută să-şi consume energia.

Masajul la bebeluşi se începe din partea de jos a corpului, cu picioruşele şi continuă cu zona abdominală şi mai apoi cu braţele. Întinde copilul pe un prosop curat şi pufos, unge-l cu ulei de corp sau loţiune specială pentru bebeluşi şi masează-i corpul folosin mişcări delicate, circulare. După o porţie de masaj, năzdrăvanul va fi fericit şi relaxat!