Info SănătateaTV.ro: Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal
Joi, 26 apr 2018      05:51
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Premergatorul- copilul face primul pas singur

Premergatorul- copilul face primul pas singur

06 iulie 2015    
Momentul în care bebeluşul începe să meargă reprezintă un eveniment demn de a fi păstrat în memoria părinţilor. Mulţi dintre părinţi încearcă să grăbească acest moment prin folosirea premergătorului.
 
Cu toate acestea, în privinţa premergătorului există păreri Pro şi păreri Contra.
 

Premergătorul – Păreri PRO

 
Premergatorul poate fi folosit atunci când copilul dă semne că vrea să încerce să stea în picioare. Astfel, de obicei în jurul vârstei de 8-9 luni premergătorul poate fi folosit, dar numai pentru bebeluşii care pot să stea în picioare şi să-şi susţină căpuţul.
 
Unii părinţi sunt de părere că premergătorul poate fi periculos în timp ce alţii consideră că îl ţine ocupat pe bebeluş în timp ce ei fac alte lucruri, dar îl şi ajută să înveţe să meargă mai repede.
 
 Premergatorul oferă bebeluşului siguranţă şi îl ajută să se deplaseze singur.
 
Premergătorul poate fi uşor de acceptat pentru unii copii care se vor simţi stimulaţi şi liberi în acţiunile lor, în timp ce alţii se vor simţi  limitaţi, îngreunaţi. În funcţie de modul cum va percepe copilul, premergătorul, aparatul  va facilita progresul sau regresul micuţului.
 

Premergătorul – Păreri CONTRA

 
Premergătorul oferă micuţului multă libertate de mişcare, motiv pentru care părinţii trebuie să fie foarte vigilenţi pentru că această mobilitate poate favoriza diverse accidente. Copilul poate cădea, mai ales dacă este vorba de scări, se poate alge cu traumatisme la mâini sau la picioare, se poate otrăvi, se poate îneca.
 
 Accidentele se pot întâmpla când bebeluşul se răstoarnă sau se loveşte de diferite obicte de mobilier, când copilul se apropie de surse de foc, când apucă şi bagă în gură diferite obiecte.
 
Premergătorul, deşi pare să fie sigur, de fapt necesită multă supraveghere, ar fi nevoie chiar de o cameră special pregătită în acest sens.
 
Este foarte important ca părinţii să ştie, de asemenea, că plimbările cu premergătorul înainte de vârsta de 9 luni pot afecta coloana micuţului care este destul de fragilă!
 

Îl ajută sau nu premergătorul pe copil să meargă mai repede?

 
Premergatorul poate reprezenta un ajutor pentru părinţi, însă unii specialişti în domeniu spun că aparatul nu-l ajută pe bebeluş să înveţe să meargă mai repede, dimpotrivă ar putea să întârzie dezvoltarea lui.
 
Un studiu a demonstrat ca premergătorul nu are nicio influenţă asupra dezvoltării motorii a bebeluşului, ba chiar din cauza boacănelor şi a accidentelor pe care micuţul le poate cauza cu ajutorul lui ar putea fi o bătaie de cap în plus.

Specialiştii spun că mai sigure pentru cei mici ar fi premergatoarele fixe în care micuţii învaţă, să se legene şi să sară şi care sunt prevăzute cu jucarii care îi distrează pe cei mici.

Premergătoarele fixe sunt utile numai pentru perioade scurte de timp când mama vrea să ţină copilul ocupat şi în siguranţă.