Info SănătateaTV.ro: Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      08:05
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Sarea in alimentatia copilului

Sarea in alimentatia copilului

06 iulie 2015    
Mulţi părinţi foarte ocupaţi şi prinşi în activităţile zilnice nu îşi pun problema consumului de sare pentru copiii lor.
 
Este foarte important de realizat că nu doar gustările sunt cele care aduc un mare aport de săruri. Orice copil are o îngheţată preferată, o prăjiturică, cereale chiar şi un fel de pâine preferat, produse care conţin sare la rândul lor surprinzător de mult.
 
Există câteva diete, nu foate complicate, care te pot ajuta să ţii sub control consumul de sare din alimentaţia copilului tău.
 
Alimentele în casă le cumpără părinţii şi nu copii. Nu trebuie să ne lăsăm pradă mofturilor de moment ale copiilor şi trebuie să ne uităm de două ori atunci când cumpărăm ceva. Majoritatea părinţilor declară că atunci când merg singuri la cumpărături sunt mai atenţi şi cumpară mai multe alimente sănătoase.
 
Pentru binele copiilor tăi încearcă să nu le mai cumperi pungi întregi de cipsuri!
 
Multi părinţi după ce nu au mai cumpărat sau au redus consumul de sare, respectiv alimentale bogate în săruri, spun că micuţii nici măcar nu au mai fost tentaţi să le ceară.
 
Copiii sunt în general uşor de tentat şi, dacă nu le mai punem la dispoziţie fel şi fel de gustări sărate, atunci sunt mari posibilităţi ca ei să nu se mai mire că nu mai sunt prin casă.
 
Reducerea cantităţii de sare din alimentaţia copiilor este o garanţie că ei nu se vor îngrăşa, conform concluziilor unui studiu efectuat de cercetătorii englezi.
 
Reducerea cantităţii de sare scade şi riscul apariţiei infarctului şi a atacului cerebral, la o vârstă mai înaintată. Studiile precedente au demonstrat că un consum mare de sucuri dulci duce la apariţia obezităţii la cei mici. Dacă consumul de sare este redus la jumătate, în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani, atunci consumul de sucuri se va reduce cu doi litri pe săptămână, adică echivalentul a 250 de calorii pe săptămână.
 
Potrivit unui studiu efectuat de "Journal of Human Hypertension" ,în medie, copiii aflaţi în jurul vârstei de 4 ani, consumă 2.400 de miligrame de sare pe zi, adică dublul cantităţii recomandate.
 
Acest studiu arată că, cei care consumă această cantitate de sare pe zi prezintă probleme de tensiune arterială. Acest lucru a fost valabil chiar şi atunci când alţi factori, cum ar fi cazurile de obezitate, au fost luate în calcul.
 
Tensiunea arterială poate provoca mari probleme mai târziu, cum ar fi bolile de inimă şi atacurile cerebrale.