Info SănătateaTV.ro: Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      06:18
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Tratamente naturiste pentru copii

Tratamente naturiste pentru copii

06 iulie 2015    
Plantele şi însuşirile lor curative pot fi folosite şi în tratamentul copiilor.
Trebuie avut în vedere însă, ca doza administrată şi componentele active ale tratamentului să fie atent calculate, pentru a nu fi foarte puternice.
 
Tratamentul naturist la copii trebuie să aibă un gust bun. Dacă la adulţi gustul acestor remedii nu este important, la copii el este determinant pentru a-i putea convinge să accepte acest tip de tratament. Daca gustul le place, copiii vor urma fără probleme tratamentul şi îşi va face efectul rapid.
Tratamentele naturiste cu lămâie, mentă, lemn dulce, căpşuni, zmeură şi miere oferă gustul plăcut pe care cei mici îl pot refuza.
 
Remedile naturiste însă nu pot fi aplicate copiilor de până la doi ani.
Alimentaţia lor nu poate suferi modificari. Pentru ei, laptele matern, merele rase, bananele şi biscuiţii ca şi cerealele de bebeluşi vor fi cele mai importante alimente.
 
Tratamentul naturist poate fi preparat pentru copilul care a contactat deja o viroză de sezon cu puţină glicerină vegetală în care se adaugă mentă şi lămâie. Medicamentul astfel obţinut poate fi administrat după fiecare masă, pentru ca organismul copilului să se întărească, iar răceala să dispară rapid.
 
Tratamentul naturist este perfect pentru îndepărtarea tusei şi tratarea gâtului iritat.
 
Ceaiul concentrat de mentă, anason sau lămâie este foarte bun în acest sens. Ceaiul trebuie să fiarbă până când apa scade la jumatate şi apoi se strecoară amestecul. Se adaugă miere din belşug, sirop de arţar şi puţină glicerină vegetală.
Siropul se depozitează la frigider şi se administrează de două ori pe zi. Iritaţiile gâtului, tusea seacă şi chiar infecţiile respiratorii vor fi îndepărtate prin acest tratament naturist.
 
Tratamentul naturist prin băi fierbinţi în care se adaugă câteva picături de ulei esenţial de eucalipt, levănţică şi trandafir este ideal pentru îndepărtarea febrei copilului. Zona ochilor trebuie ferită şi trebuie avută cea mai mare atenţie pentru ca să nu înghită apa cu care face baie.

Toate aceste remedii naturiste sunt ideale pentru copii de până la cinci ani.

Alimentaţia acestor copii trebuie să fie bogată în citrice, care conţin vitamina C. Mai mult, o perioadă ei pot înlocui apa cu sucul de fructe, în care se adugă miere, pentru a avea gustul preferat.