Info SănătateaTV.ro: La Spitalul Militar s-a inaugurat cel mai performant centru de medicina nucleara din Europa OMS: In 2017, numarul de cazuri de pojar a crescut de patru ori, comparativ cu 2016 La Spitalul Militar s-a inaugurat cel mai performant centru de medicina nucleara din Europa OMS: In 2017, numarul de cazuri de pojar a crescut de patru ori, comparativ cu 2016 La Spitalul Militar s-a inaugurat cel mai performant centru de medicina nucleara din Europa OMS: In 2017, numarul de cazuri de pojar a crescut de patru ori, comparativ cu 2016
Joi, 22 feb 2018      14:48
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Anevrismul cerebral tratat cu succes la Clinica Hemodinamic

Anevrismul cerebral tratat cu succes la Clinica Hemodinamic

09 martie 2011    

Anevrismul cerebral reprezintă o dilatare la nivelul unei artere care se poate rupe oricând. Această particularitatea transformă anevrismul cerebral într-o afecţiune gravă. Cele mai multe anevrisme se descoperă în urma unei hemoragii subarahnoidiane. Aproximativ 50% din pacienţii cu ruptură anevrismală decedează înainte de a ajunge la spital.

Anevrismul cerebral are o incidenţă mai mare în rândul persoanelor de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 35 şi 60 de ani. Nu este exclusă posibilitatea ca anevrismul cerebral să apară la orice vârstă, totuşi medicii spun că îmbătrânirea favorizează apariţia afecţiunii.
Starea de sănătate a pacientului, vârsta acestuia dar şi dimensiunea sau localizarea anevrismului sunt factori de care se ţine cont în stabilirea gradului de risc pe care îl poate avea asupra persoanei afectate, un anevrism cerebral.
Anevrismele de mari dimensiuni pot fi tratate. O atenţie deosebită trebuie acordată anevrismelor rupte care pot pune în pericol viaţa pacienţilor dacă nu sunt tratate de urgenţă.
 
Creşterea cazurilor de anevrism cerebral poate fi pusă şi pe seama intensificării stării de solicitare a organismului. Medicii sunt îngrijoraţi şi din cauza apariţiei anevrismului cerebral în rândul copiilor, ei oferind ca explicaţii pentru acest fenomen: expunerea copiilor la soare, privitul la televizor ore întregi, practicarea unor sporturi dure sau a consumului de băuturi energizante.
 
Tratarea pacienţilor cu anevrism cerebral
 
Primul drum al unei persoane care suferă de anevrism cerebral este către Unitatea de Primiri Urgenţe unde pacientul beneficiază de realizarea unei tomografii computerizate. Pacientul ar trebui să se adreseze unui medic în momentul în care resimte următoarele simptome: cefalee inexplicabilă, durere de cap în cască, scurte pierderi a stării de conştienţă sau scurte pierderi de a vedea.
Tratamentul pacienţilor cu anevrism cerebral variază în funcţie de mai mulţi factori care fac referire la: mărimea arterei dilatate, vârsta pacientului, structura şi mărimea anevrismului sau starea generală de sănătate a pacientului.
De obicei, tratarea anevrismului cerebral presupune intervenţia chirurgicală sau embolizarea. Metoda de tratament este aleasă după discuţia prealabilă a echipei de medici şi are în vedere, în primul rând, particularităţile fiecărui caz.
Dacă anevrismul cerebral este asimptomatic şi are dimensiuni foarte mare se apelează, de cele mai multe ori, la intervenţia chirurgicală. Embolizarea presupune introducerea unor spirale care se aruncă în anevrism. Spiralele se rotesc şi treptat are loc reducerea anevrismului şi trombozarea acestuia.
 
Recuperarea după intervenţia de anevrism cerebral
 
Orice pacient care a suferit o embolizare de anevrism cerebral trebuie să se supună câtorva reguli îm momentul în care este externat. Cel mai important este să aibă o viaţă liniştită şi să evite alcoolul, grăsimile, fumatul sau expunerile la soare sau medicamentele anticoncepţionale.
 
Clinica de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic – prima clinică privată care a efectuat o operaţie de embolizare a anevrismului cerebral în România
 
La Clinica de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic din Bucureşti a fost efectuată în premieră o intervenţie de embolizare a anevrismului cerebral. Realizatorul intervenţiei a fost dr. Dima Ştefăniţă, cel care a adus cu sine în radiologia intervenţională din România, experienţa sa profesională obţinută la Spitalul Pitie Salpetriere din Paris.
 
Clinica de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic beneficiază de materiale ultramoderne de fabricaţie americană ceea ce permite realizarea intervenţiilor prin vasele de sânge ale pacienţilor. Totodată, medicii de la Clinica de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic acordă o mare importanţă pregătirii instrumentarului înainte de embolizare, pentru a preveni orice incident intraoperator. Embolizarea se face sub ghidaj radiologic, iar din acest motiv medicii de la Clinica de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic îmbracă de fiecare dată vestele grele de protecţie împotriva radiaţiilor X.
 
În realizarea unor astfel de intervenţii este foarte important şi atitudinea medicilor şi sprijinul oferit pacienţilor. Clinica de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic pune la dispoziţia pacienţilor nu numai aparatură medicală de ultimă generaţie, ci şi o echipă eficientă şi experimentată de medici specialişti care pun pe primul loc sănătatea şi responsabilitatea faţă de pacienţi.

Materialul video aferent acestui articol poate fi vizionat aici

Acesta este un material publicitar. Informaţiile furnizate aparţin persoanei intervievate. Pentru orice problemă de sănătate adresaţi-vă medicului.