Info SănătateaTV.ro: Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai
Vineri, 20 apr 2018      18:24
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Avantajele realizării nucleoplastiei percutane

Avantajele realizării nucleoplastiei percutane

30 martie 2011    

Nucleoplastia percutană reprezintă terapia herniei de disc prin puncţia discului cu un dispozitiv special. Procedura este o alternativă la intervenţia chirurgicală care permite eliminarea acesteia la peste 80% din cazuri. Nucleoplastia percutană este o procedură medicală nouă efectuată pentru prima oară în România la Clinica de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic.

Operaţia constă într-o puncţie percutană, un ac ce pătrunde până la nivelul discului prin masa musculară. Foarte importantă în intervenţie este calitatea imaginii adică ghidajul radioscopic ce conduce pătrunderea acului până la nivelul discului. Aparatura medicală specială asigură o imagine perfectă. Efectuarea intervenţiei sub control radiologic a discului herniat cu un ac special şi extragerea unei părţi din nucleul pulpos reduce presiunea din peretele discului. Acesta revine treptat în poziţie normală şi nu mai comprimă rădăcinile nervilor spinali. După intervenţie pacientul rămâne în salon aproximativ trei ore după care poate pleca acasă pe picioare. Spitalizarea nu este necesară în cazul unei astfel de intervenţii.
 
Spre deosebire de o intervenţie chirurgicală clasică care ar fi necesitat spitalizarea pacientului pe durata a 5-7 zile, nucleoplastia percutană permite ca pacientul să plece acasă la doar câteva ore după efectuarea procedurii. Mai mult decât atât, intervenţia chirurgicală clasică necesită pe lângă perioada zilelor de spitalizare şi circa o lună de recuperare a pacientului care constă cel mai adesea în repaos la pat. După efectuarea intervenţiei de nucleoplastie percutană pacientul trebuie să utilizeze antiinflamatoare. De asemenea este recomandată şi fizioterapia, timp în care pacientul îşi desfăşoara activitatea normală însă fără a efectua abuzuri.
 
Nucleoplastia percutană este o procedură nouă care se încadrează în radiologia intervenţională. Intervenţia chirurgicală nu este indicată însă şi în cazurile în care discul s-a rupt sau hernia este importantă. În aceste cazuri se recomandă intervenţia chirurgicală clasică.
Prima operaţie de nucleoplastie percutană din România a fost efectuată în cadrul Clinicii de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic de către dr. Rareş Nichifor.
 
Clinica de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic pune la dispoziţia pacienţilor nu numai aparatură medicală de ultimă generaţie, ci şi o echipă eficientă şi experimentată de medici specialişti care pun pe primul loc sănătatea şi responsabilitatea faţă de pacienţi. Echipa Clinicii de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic crede în devotament şi responsabilitate faţă de pacienţii săi, asumându-şi misiunea de a utiliza în permanenţă expertiza şi experienţa de care dispune pentru sănătatea pacienţilor săi.
 
Pe SănătateaTV.ro puteţi urmări emisiunea “Nucleoplastia percutană - Tratamentul modern al herniei de disc” pentru a afla mai multe amănunte despre această procedură.
 
Acesta este un material publicitar. Informaţiile furnizate aparţin persoanei intervievate. Pentru orice problemă de sănătate adresaţi-vă medicului.