Info SănătateaTV.ro: Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai
Vineri, 20 apr 2018      18:22
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Nucleoplastia percutană - intervenţie minim invazivă benefică pentru pacient

Nucleoplastia percutană - intervenţie minim invazivă benefică pentru pacient

30 martie 2011    

Nucleoplastia percutană este o intervenţie efectuată de medici specializaţi în radiologia intervenţională non-vasculară, considerată a fi una dintre cele mai noi şi spectaculoase ramuri ale medicinei moderne.Nucleoplastia percutană este o intervenţie minim invazivă recomandată pacienţilor la care tratamentul medicamentos nu a dat rezultate. O astfel de procedură este indicată şi celor care nu pot suferi o intervenţie chirurgicală clasică. Nucleoplastia percutană poate fi considerată o alternativă eficientă a unei intervenţii chirurgicale clasice şi asta datorită procedurii minim invazive utilizate raportat la tratamentul medicamentos sau o operaţie clasică.

Când se efectuează nucleoplastia percutană?
 
Nucleoplastia percutană este o procedură intervenţională non-invazivă ce poaten fi considerată o alternativă modernă a operaţiei clasice de hernie de disc. Hernia de disc este o afecţiune frecventă care poate afecta atât adulţii cât şi persoanele tinere. În cazul tinerilor, hernia de disc poate avea implicaţii serioase, în sensul că le afectează activitatea fizică.
 
Cum se manifestă hernia de disc?
 
Hernia de disc înseamnă slăbirea şi deformarea peretelui unui disc intervertebral cu deplasarea lui şi compresia rădăcinilor nervoase ceea ce are ca efect apariţia unor dureri de spate intense şi a unor crize declanşabile la orice mişcare incorectă a coloanei vertebrale.
Până în momentul dezvoltării radiologiei intervenţionale, pentru tratamentul herniei de disc medicii efectuau o intervenţie chirurgicală clasică sau recomandau tratamentul medicamentos. Acesta din urmă, însă, era doar o soluţie de moment întrucât nu trata cauza afecţiunii. Astfel, coloana putea recidiva oricând la o simplă suprasolicitare.
 
În ceea ce priveşte tratamentul chirurgical acesta constă în îndepărtarea unei părţi din discul intervertebral, dar există riscul formării unei fibroze locale care face aproape imposibilă o reintervenţie în cazul recidivei.
 
Care sunt avantajele unei nucleoplastii percutane?
 
Nucleoplastia percutană este o procedură care permite tratarea herniei de disc. Procedura permite câteva avantaje incontestabile comparativ cu o intervenţie chirurgicală clasică. Printre acestea una dintre cele mai importante este durata intervenţiei care nu depăşeşte 30 de minute. Alte beneficii ale procedurii fac referire la lipsa unei dureri resimţite de pacient în timpul intervenţei şi la eliminarea necesităţii efectuării unei anestezii generale. În timpul intervenţiei pacientul suferă o mică înţepătură la nivelul spatelui ceea ce permite recuperarea imediată, spitalizarea şi repausul la pat nefiind necesare.
 
Nucleoplastia percutană mai prezintă un avantaj important care rezidă în faptul că nu prezintă contraindicaţii pentru alte proceduri medicale. Astfel, peste 80% din pacienţii care au efectuat o nucleoplastie percutană pentru hernia de disc nu au mai avut nevoie şi de o intervenţie chirurgicală clasică.
 
Nucleoplastie percutană – procedură efectuată la Clinica de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic
 
Clinica de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic efectuează intervenţii restrânse în ramura radiologiei intervenţionale, printre care şi nucleoplastia percutană.
 
Clinica de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic este o companie specializată în domeniul radiologiei si cardiologiei intervenţionale, oferind servicii unice în România atât de diagnosticare, cât şi de terapie.
 
Echipamentul ultramodern şi personalul medical profesionist asigură pacienţilor clinicii cea mai bună îngrijire medicală. Clinica de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic pune la dispoziţia pacienţilor nu numai aparatură medicală de ultimă generaţie, ci şi o echipă eficientă şi experimentată de medici specialişti care pun pe primul loc sănătatea şi responsabilitatea faţă de pacienţi.
 
 
Pe SănătateaTV.ro puteţi urmări emisiunea “Nucleoplastia percutană - Tratamentul modern al herniei de disc” pentru a afla mai multe amănunte despre această procedură.
 
Acesta este un material publicitar. Informaţiile furnizate aparţin persoanei intervievate. Pentru orice problemă de sănătate adresaţi-vă medicului.