Info SănătateaTV.ro: Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai
Duminică, 22 apr 2018      06:18
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Ozonoterapia - tratament nonchirurgical pentru hernia de disc

Ozonoterapia - tratament nonchirurgical pentru hernia de disc

21 iulie 2015    

Tratamentul herniei de disc include o metodă minim invazivă – ozonoterapia intradiscală, spun specialiştii de la Centrul Medical Hemodinamic.

Dr. Rareş Nechifor, Medic Specialist Radiologie Intervenţională, Centrul Medical Hemodinamic, este singurul medic din România care practică ozonoterapia intradiscală. Ozonoterapia se referă la terapia cu ozon.

Ozonoterapia intradiscală este o metodă minim invazivă de tratare a herniei de disc. O astfel de terapie este recomandată atunci când intervenţia chirurgicală clasică nu este obligatorie sau în situaţia în care tratamentul medicamentos sau cel fizioterapeutic nu sunt eficiente. În organismele vii însă, potrivit cercetătorilor, ozonul are un efect puternic antioxidant.

Lipsa oxigenului din corp se manifestă prin oboseală, dificultăţi ale digestiei, dureri musculare, senzaţia de vertij, de instabilitate, comportament iraţional, chiar depresiv, complicaţii respiratorii şi, mai ales, slăbirea sistemului imunitar, ceea ce duce la imposibilitatea organismului de a se mai apăra împotriva atacurilor virale sau bacteriene.

Oxigeno-ozonoterapia aduce mai mult oxigen în organism şi creşte capacitatea lui de a folosi oxigenul.

Ozonoterapia intradiscală constă într-o puncţie a discului intervertebral. Intervenţia este extrem de uşoară, durează maxim jumătate de oră. Medicul va introduce, până la nivelul discului intervertebral afectat, un dispozitiv prevăzut cu un ac. Acul este condus sub control imagistic, prin el injectându-se ozonul intradiscal şi foraminal. Pe tot parcursul intervenţiei, pacientul este conştient, aflându-se sub efectul anesteziei locale cu xilină.

După intervenţie, bolnavul rămâne internat aproximativ 3 ore, sub supraveghere medicală. În ceea ce priveşte tratamentul post-intervenţie, Dr. Rareş Nechifor recomandă repaos pentru un interval de 2-3 săptămâni şi administrarea unor medicamente antiinflamatoare. 

Efectul ozonoterapiei intradiscale nu este unul imediat, rezultatul instalându-se progresiv.

Puteţi urmări o astfel de intervenţie accesând www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/terapii-complementare/ozonoterapia-tratament-nonchirurgical-pentru-hernia-de-disc/

Vezi şi www.sanatateatv.ro/articole-medicale/radiologie-interventionala/nucleoplastia-percutana-tratament-hernie-disc/

www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/radiologie-interventionala/nucleoplastia-percutana/