Info SănătateaTV.ro: Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer
Miercuri, 25 apr 2018      08:29
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Ozonoterapia, tratament minim invaziv pentru hernia de disc

Ozonoterapia, tratament minim invaziv pentru hernia de disc

09 martie 2011    

Hernia de disc este o afecţiune din ce în ce mai întâlnită în zilele noastre, de natură neurologică, şi se caracterizează prin alunecarea nucleului pulpos de-a lungul măduvei spinării şi coloanei vertebrale. Acest fenomen duce la apariţia unor dureri de spate foarte intense în zona respectivă. Mai exact, herniile discale apar în momentul în care în inelul fibros care înconjoară nucleul pulpos apare o fisură ce îi permite acestuia să se deplaseze şi să ajungă între corpii vertebrali. În acest fel, nucleul ajunge în canalul spinal şi apasă pe rădăcinile nervilor spinali, determinând apariţia simptomelor. Hernia de disc apare în urma unor traumatisme, în cadrul unor profesii care impun efectuarea unor activităţi fizice foarte intense sau în cazul pacienţilor care stau foarte mult pe scaun. În cazul în care boala nu este foarte gravă, atunci pacientului i se poate recomanda tratamentul cu medicamente antiinflamatoare şi repausul la pat. Însă în cazul în care durerile devin persistente, atunci se ajunge la operaţie.

Metodă nouă, minim invazivă, de tratare a herniei de disc
 
Medicii specialişti în radiologie intervenţională de la Centrul Medical Hemodinamic vin în sprijinul pacienţilor cu hernie de disc printr-o metodă ce se situează undeva la mijloc, între între medicamente şi operaţiile clasice, potrivit dr. Rareş Nechifor, medic specialist în radiologie intervenţională la Centrul Medical Hemodinamic, de altfel şi singurul medic din România care realizează astfel de intervenţii. Mai exact, tratamentul herniei de disc include o metodă minim invazivă numită ozonoterapie intradiscală. O astfel de terapie “este recomandată atunci când intervenţia chirurgicală clasică nu este obligatorie sau în situaţia în care tratamentul medicamentos sau cel fizioterapeutic nu sunt eficiente”, potrivit dr. Rareş Nechifor, medic specialist în radiologie intervenţională la Centrul Medical Hemodinamic.
 
Procedura se realizează cu ajutorul angiografului
 
Potrivit dr. Rareş Nechifor, medic specialist în radiologie intervenţională la Centrul Medical Hemodinamic,  ozonoterapia intradiscală se face sub anestezie locală, cu ajutorul unui angiograf, şi durează în jur de 30 de minute. Procedura constă într-o puncţie a discului intervertebral. Medicul va introduce, până la nivelul discului intervertebral afectat, un dispozitiv prevăzut cu un ac, acesta din urmă fiind condus sub control imagistic. Prin intermediul acestui ac se injectează ozonul intradiscal. “Pe tot parcursul intervenţiei, pacientul este conştient, aflându-se sub efectul anesteziei locale cu xilină. După intervenţie, bolnavul rămâne internat aproximativ trei ore, sub supraveghere medicală”, a declarat dr. Rareş Nechifor, medic specialist în radiologie intervenţională la Centrul Medical Hemodinamic.
 
Centrul Medical Hemodinamic este o companie specializată în domeniul radiologiei şi cardiologiei intervenţionale, oferind servicii unice în România atât de diagnosticare, cât şi de terapie. Echipamentul ultramodern şi personalul medical profesionist asigură că pacienţii vor avea întotdeauna parte de cea mai bună îngrijire medicală. Specialiştii de la Centrul Medical Hemodinamic sunt mereu la curent cu ultimele descoperiri din domeniul medical şi doresc să utilizeze toate aceste noutăţi ştiinţifice şi tehnologice pentru a garanta sănătatea celor care apelează la serviciile oferite de Centru. Hemodinamic pune la dispoziţia pacienţilor nu numai aparatură medicală de ultimă generaţie, ci şi o echipă eficientă şi experimentată de medici specialişti care pun pe primul loc sănătatea şi responsabilitatea faţă de pacienţi.
 
Echipa Hemodinamic crede în devotament şi responsabilitate faţă de pacienţii săi, asumându-şi misiunea de a utiliza în permanenţă expertiza şi experienţa de care dispune pentru sănătatea pacienţilor săi.
 
Materialul video aferent acestui articol poate fi vizionat aici

Acesta este un material publicitar. Informaţiile furnizate aparţin persoanei intervievate. Pentru orice problemă de sănătate adresaţi-vă medicului.