Info SănătateaTV.ro: Problematica piciorului diabetic dezbatuta in cadrul Sesiunii de Picior Diabetic, Cluj-Napoca Studiu: Exercitiile fizice regulate pot proteja impotriva pierderilor de memorie Beneficiile consumului zilnic de iaurt in controlul greutatii corporale MS: 21 de noi medicamente din arii ce vizeaza oncologia, neurologia, cardiologia si pneumologia vor fi disponibile pacientilor Infectiile asociate asistentei medicale si vaccinarea, pe agenda Conferintei Nationale de Microbiologie si Epidemiologie Ziua Mondiala a Osteoporozei, marcata in fiecare an in data de 20 octombrie Studiu: 75% dintre romani sunt preocupati de sanatate, insa 48% cauta sa aiba un stil de viata sanatos Problematica piciorului diabetic dezbatuta in cadrul Sesiunii de Picior Diabetic, Cluj-Napoca Studiu: Exercitiile fizice regulate pot proteja impotriva pierderilor de memorie Beneficiile consumului zilnic de iaurt in controlul greutatii corporale MS: 21 de noi medicamente din arii ce vizeaza oncologia, neurologia, cardiologia si pneumologia vor fi disponibile pacientilor Infectiile asociate asistentei medicale si vaccinarea, pe agenda Conferintei Nationale de Microbiologie si Epidemiologie Ziua Mondiala a Osteoporozei, marcata in fiecare an in data de 20 octombrie Studiu: 75% dintre romani sunt preocupati de sanatate, insa 48% cauta sa aiba un stil de viata sanatos Problematica piciorului diabetic dezbatuta in cadrul Sesiunii de Picior Diabetic, Cluj-Napoca Studiu: Exercitiile fizice regulate pot proteja impotriva pierderilor de memorie Beneficiile consumului zilnic de iaurt in controlul greutatii corporale MS: 21 de noi medicamente din arii ce vizeaza oncologia, neurologia, cardiologia si pneumologia vor fi disponibile pacientilor Infectiile asociate asistentei medicale si vaccinarea, pe agenda Conferintei Nationale de Microbiologie si Epidemiologie Ziua Mondiala a Osteoporozei, marcata in fiecare an in data de 20 octombrie Studiu: 75% dintre romani sunt preocupati de sanatate, insa 48% cauta sa aiba un stil de viata sanatos
Vineri, 21 oct 2016      23:09
Tendinita

Tendinita

30 iulie 2015    
Tendinita reprezintă o afecţiune a tendoanelor, manifestată prin inflamaţia sau iritaţia acestora.

Tendinita - Aspecte generale

Tendoanele au rolul de a intermedia eliberarea forţei rezultate în urma unei contracţii musculare, cea care ajută la mişcarea oaselor şi articulaţiilor.
 
Cel mai frecvent sunt afectate tendoanele de la nivele umărului, cotului, încheieturii, degetelor, coapselor, genunchiului sau călcâiului, tendinita se întâlneşte mai des la persoanele adulte, care efectuează exerciţii fizice.
 
Tendinita reprezintă de fapt ruptura parţială a unor fibre tendinoase care se însoţeste de un edem local.
Evoluţia acestor leziuni poate dura mai multe luni, dar repausul complet al tendonului nu este necesar pentru a cicatriza leziunile. Aşadar, evoluţia tendinitelor poate dura mai multe luni.
O tendinită poate evolua către vindecarea spontană sau să persiste şi să devină cronică.

Tendinita - Cauze

Tendinita apare cel mai frecvent în urma suprasolicitării sau rănirii tendonului sau de o afecţiune poate fi provocată de o infecţie la nivelul tendonului sau de o ruptură a acestuia. De asemenea, tendinita poate fi asociată ocazional cu alte afecţiuni, precum diabetul, guta sau artrita reumatoidă.

Tendinita - Simptome

Simptomele tendinitei pot varia si depind de afectarea tendonului afectat, de cauză şi de severitatea inflamaţiei. Astfel, pot apărea dureri care se intensifică în timpul mişcării zonei afectate, inflamaţie, căldură sau roşeaţă în jurul zonei afectate, umflătură sensibilă de-a lungul tendonului, incapacitate de a mişca zona afectată sau senzaţie de rigiditate.

Tendinita - Diagnostic

Diagnosticul tendinitei se stabileşte pe baza simptomelor relatate de pacient, însoţite de examinarea fizică.Teste serologice se pot efectua atunci când se suspectează ca o afecţiune precum e artrita reumatoidă care poate fi cauza de fond a tendinitei.
 
Tendinita poate deveni cronică şi sporeşte riscul de rupere al tendonului sau poate provoca daune permanente ţesuturilor care constituie tendonul. 

Tendinita - Tratament

Tratament tendinitei are drept scop reducerea durerii şi a inflamatiei. Tendinita se tratează în condiţii de domiciliu, prin repaosul zonei afectate, aplicarea de gheaţă şi administrarea de antialgice, antibiotice şi fizioterapie. Tratament chirurgical se aplică în functie de gradul şi tipul rupturii tendonului, pentru a reface tendonul, a reduce durerea şi a restabili funcţia acestuia.
 
 
 

Societatea Romana de microbiologie