Info SănătateaTV.ro: Anxietatea ar putea reprezenta un simptom precoce al aparitiei bolii Alzheimer O proteina asociata cu aparitia anxietatii si depresiei ar putea avea un rol si in declansarea diabetului, arata un nou studiu Anxietatea ar putea reprezenta un simptom precoce al aparitiei bolii Alzheimer O proteina asociata cu aparitia anxietatii si depresiei ar putea avea un rol si in declansarea diabetului, arata un nou studiu Anxietatea ar putea reprezenta un simptom precoce al aparitiei bolii Alzheimer O proteina asociata cu aparitia anxietatii si depresiei ar putea avea un rol si in declansarea diabetului, arata un nou studiu
Miercuri, 17 ian 2018      20:00
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Herpesul genital: cauze, simptome, tratament

Herpesul genital: cauze, simptome, tratament

03 august 2015    

Herpesul genital este o boală infecţioasă comună cauzată de un virus ce poartă numele de Herpes Simplex. Herpesul genital se transmite în urma contactului sexual.

Afecţiunea se caracterizează prin apariţia unor vezicule grupate în buchete înconjurate de o zonă roşie. După spargerea veziculelor se formează nişte ulceraţii ce pot fi izolate sau confluente.

Herpesul genital - Cauze

Herpesul genital se transmite prin contactul sexual cu o persoană infectată. Partenerii multipli sau sexul oral sunt principalii factori care determină apariţia herpesului genital.
 
Foarte multe persoane nu ştiu că pot fi afectate de virusul care transmite herpesul genital deoarece acesta nu prezintă simptomele unei infecţii.
Oamenii contractează herpesul prin contactul sexual cu persoanele infectate care prezintă leziuni în zona genitală sau cu persoanele care nu mai au leziuni, dar care continuă sa elimine virusul.

Herpesul genital- Simptome

Mare parte din persoanele infectate cu virusul Herpes Simplex nu prezită simptome sau nu recunosc simptomele pe care le au. În cele mai multe cazuri, când o persoană se infectează pentru prima dată cu virusul ce produce herpesul genital, simptomele apar în circa 2-10 zile. Primul episod simptomatic poate dura de la două până la patru săptămâni.

Simptomele herpesului genital includ febra, durerile de cap - severe, secreţiile vaginale purulente sau disurie la urinare. Ganglionii inghinali pot fi măriţi, iar la bărbaţi leziunile din jurul meatului şi o secreţie mai apoasă pot fi semne ale prezenţei herpesului genital.

Herpesul genital - Diagnostic

Pentru depistarea herpesului genital este necesară efectuarea unor teste de laborator care includ: probe de cultură a virusului, o reacţie în lanţ a polimerazei pentru a demonstra materialul genetic al virusului şi folosirea anticorpilor care combat herpesul genital pentru a demonstra prezenţa virusului în probele clinice.

Herpesul genital - Tratament

Există medicamente care pot fi prescrise pentru a minimiza sau trata simptomele acestei afecţiuni. 
 
Tratamentul herpesului genital presupune administrarea unor substanţe antivirale: aciclovir, famciclovir, foscarnet, valaciclovir.

Herpesul genital - Sfaturi

Pentru tratarea infecţiei şi evitarea avansării acesteia, medicii recomandă urmarea câtorva sfaturi, cum ar fi:
 
·         Păstrarea curată a zonei infectate pentru a se evita avansarea infecţiei spre alte zone ale corpului
·         Evitarea atingerii zonei infectate
·         Se recomandă spălarea pe mâini imediat după atingerea zonei afectate
·         Evitarea contactului sexual din momentul în care apar primele simptome până la vindecarea herpesului genital