
Teama de sex si de intimitate
Actului sexual îi este asociat în mod reflex un sentiment de vinovăţie care inhibă în mare măsură posibilitatea atingerii plăcerii.
Studiile arată că aşa-numita “frică de sex” este o cauză frecventă a falselor probleme de incompatibilitate intimă, a frigidităţii sau impotenţei. Acest lucru poate conduce la eşecuri în dragoste, adulter, despărţiri şi divorţuri, crescând astfel riscurile la depresii, nevroze sau alte dereglări psihice, unele cu grave consecinţe pe termen lung.
Sexul - Un subiect nesigur pentru adolescenţi
Alte familii încearcă să suprime existenţa sexului pretinzând că astfel de fapte sexuale sunt murdare, dar şi din considerente religioase. Informaţiile despre bolile venerice pot dezvolta restricţii sexuale până la adevarate fobii legate de bolile cu transmitere sexuală.
Teama de sex - Legată de nesiguranţă
Lipsa de încredere sau închiderea în sine duce la inhibiţie. Subiectul se conservă până la depresie din teamă faţă de noile experienţe sau pentru că experienţele trecute au avut un deznodământ afectiv nefericit.
Subiectul nu reuşeşte să accepte diferenţa dintre el ca individ social şi el, ca individ sexual. Cele două atitudini pot fi extrem de diferite, iar dacă personajul social este determinat în mare măsură de convenţiile sociale, atunci conflictul este unul de neacceptat.
Sexualitatea - O normalitate
Teama de sex - Opţiuni terapeutice
Psihoterapia poate fi de ajutor în tulburările sexuale, dar există chiar o diversitate de metode inventate de-a lungul timpului pentru depăşirea acestui tip de probleme.
Tratamentul se concentrează asupra explorării conflictelor inconştiente, motivaţiei, fantasmelor şi diferitelor dificultăţi interpersonale. Una dintre presupunerile acestui tip de psihoterapie este aceea că îndepărtarea conflictelor va permite impulsului sexual să devină acceptabil pentru inconştientul pacientului şi astfel, acesta va reuşi să găsească modalităţi adecvate de exprimare.
Mai există presupunerea că tulburarea sexuală are o cauză legată de relaţia dintre cei doi parteneri şi nu numai de persoana celui care suferă de tulburarea sexuală propriu-zisă, astfel încât amândoi trebuie să intre în terapie.
Teama de sex - Hipnoza - o terapie modernă împotriva anxietăţii
Hipnoterapeuţii se concentrează preponderent asupra simptomului care deranjează cel mai mult. Folosirea cu succes a hipnozei permite pacientului să recâştige controlul asupra simptomului care i-a afectat stima de sine şi i-a perturbat echilibrul psihologic.
Psihoterapia comportamentală - Arată comportamentul dezadaptativ învăţat
Teama de sex - Psihanaliza
EMISIUNI DIN SĂNĂTATE

ȘTIRI VIDEO DIN SĂNĂTATE

CATEGORII EMISIUNI SANATATE

- Alergologie - Imunologie
- Alimentaţie
- Analize Medicale
- Boli Hepatice
- Boli Infecţioase
- Boli Metabolice
- Cardiologie
- Cardiologie intervențională
- Chirurgie Generală
- Chirurgie plastică reconstructivă
- Dermatologie
- Diagnostic
- Dietă
- Endocrinologie
- Flebologie
- Gastroenterologie
- Genetică
- Hematologie
- Homeopatie
- Medicină de Familie
- Medicină de Urgenţă
- Medicină Internă
- Neurologie
- Obstetrică Ginecologie
- Oftalmologie
- Oncologie
- ORL
- Ortopedie
- Pediatrie
- Pneumoftiziologie
- Proctologie
- Psihiatrie
- Psihologie
- Radiologie Intervenţională
- Reumatologie
- Sexologie
- Știri medicale
- Stomatologie
- Terapii Complementare
- Urologie