Info SănătateaTV.ro: La Spitalul Militar s-a inaugurat cel mai performant centru de medicina nucleara din Europa OMS: In 2017, numarul de cazuri de pojar a crescut de patru ori, comparativ cu 2016 La Spitalul Militar s-a inaugurat cel mai performant centru de medicina nucleara din Europa OMS: In 2017, numarul de cazuri de pojar a crescut de patru ori, comparativ cu 2016 La Spitalul Militar s-a inaugurat cel mai performant centru de medicina nucleara din Europa OMS: In 2017, numarul de cazuri de pojar a crescut de patru ori, comparativ cu 2016
Joi, 22 feb 2018      14:43
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Tehnici sexuale

Tehnici sexuale

10 august 2015    
Din punct de vedere biologic, actul sexual – copulația reprezintă actul de acuplare între doi indivizi de sex opus (conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române), prin care are loc reproducerea, astfel asigurându-se conservarea și continuitatea speciei.
 
Totuși, referindu-ne în mod particular la om, rolul sexului nu este definit doar de funcția primară, în speță cea biologică, acesta constituind totodată o formă de exprimare a afecțiunii, a iubirii și a plăcerii carnale (funcția relațională, respectiv hedonică).
În acest context, o definiție concretă, care să înglobeze toate aceste aspecte este dificil de stabilit, mai ales că sexul este perceput diferit de fiecare individ.
 
Prin urmare, în funcție de percepția personală, influențată de cadrul social, cultural etc. formele de manifestare ale actului sexual sunt dintre cele mai variate, cu particularități în fiecare cuplu și implică diverse tehnici sexuale.
 
Prin practicarea diferitelor tehnici sexuale, partenerii pot ajunge la trăiri intense. Cel mai important, însă, e ca în timpul practicării oricăror tehnici sexuale, partenerii să se simtă bine, confortabil și amândoi să ajungă la un nivel cât mai ridicat de satisfacție.
 
Tehnicile sexuale sunt dintre cele mai diverse, iar persoanele trebuie să le exploreze în intimitatea cuplului. Un alt aspect important legat de tehnicile sexuale este ca ambii parteneri să se simtă confortabili.
 
Indiferent de tehnicile sexuale adoptate, un act sexual protejat, folosind prezervativul, este cel mai sigur mod de a te feri de o suită de boli cu transmitere sexuală atunci când intervin acte sexuale cu parteneri al căror istoric medical nu îți este cunoscut.