Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic
Miercuri, 23 mai 2018      01:31
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Tonicele cardiace naturale întăresc inima

Tonicele cardiace naturale întăresc inima

13 iulie 2015    
Incidenţa bolilor cardiovasculare a crescut dramatic în ultimii ani. Afecţiunile cardiovasculare se numără printre principalele cauze ale îmbolnăvirilor în rândul românilor conform medicilor de familie.
 
Dr. Rodica Tănăsescu, preşedintele Societatăţii Naţionale de Medicina Familiei, a explicat că ”Hipertensiunea arterială şi gastrita sunt într-adevăr cele mai des întâlnite afecţiuni care îi aduc pe români la medicii de familie. Obiceiurile alimentare nesănătoase, programul dezordonat de viaţă, alcoolul şi tutunul sunt principalii factori care determină apariţia acestor afecţiuni la pacienţii noştri.”.
 
Bolile cardiovasculare sunt provocate, în principal, de alimentaţia necorespunzătoare şi stres. Cu o alimentaţie sănătoasă şi un regim echilibrat de viaţă, sunteţi feriţi de aceste afecţiuni grave care se răspândesc rapid în tot organismul.
 

Cum se pot alunga situaţiile stresante?

 
Stresul, situaţiile dificile în care zilnic suntem implicaţi pot să ne copleşească, iar starea sănătăţii astfel să fie grav afectată. Afecţiunile cardiace apar pe fond de stres.
 
Încă de la primele simptome, trebuie sa iei măsuri de prevenire, pentru a evita complicaţiile ulterioare.  Un tonic cardiac este perfect în astfel de cazuri.
 

Mierea şi petalele de trandafiri – Tonice perfecte pentru inimă

 
Tonicul indicat pentru întărirea inimii este ceaiul din petale de trandafiri. Fierbeţi câteva petale de trandafiri într-o cană cu apă. După ce a dat într-un clocot, acoperiţi tonicul şi aşteaptaţi 15 minute. Îndulciţi cu miere şi beţi în fiecare dimineaţă, pentru îmbunătăţirea activităţii cardiace.
 
Un alt tonic cardiac perfect pentru întărirea inimii este mierea. Mierea nu trebuie să lipsească din casă, mai ales cea de salcâm sau polifloră, preparată natural, fără adaosuri chimice. Încearcă un alt tonic, preparat din miere de albine, puţină scorţişoară şi ginseng. Consumaţi-l  de trei ori pe zi.
Veti simţi imediat efectele acestei reţete simple, benefice pentru normalizarea activităţii cardiace.
 

Ceaiul de măceşe face minuni pentru întărirea inimiii

 
Ceaiul de măceşe face minuni pentru tine. Acţionează precum un tonic vascular, deci consumă-l pe tot parcursul zilei cu încredere. Poţi chiar să înlocuieşti apa plată cu ceaiul gustos de măceşe, îndulcit cu miere.
 
Mâna Maicii Domnului poate face minuni pentru inima slăbită. Preparaţi un ceai din această plantă, iar după ce s-a răcit îl puteţi păstra la frigider.
 
Urmaţi o cură din acest tonic timp de o saptămână, în care să consumaţi ceaiul dimineaţa şi seara. Doar şapte zile sunt necesare pentru ca efectele să fie vizibile.

Tonice cardiace sunt şi preparatele care conţin gălbenele, talpa gâştei, ardeiul roşu şi genţiana. Dupa ce au fiert câteva minute, acoperiţi ceaiul obţinut cu o farfurie şi uitaţi de el un timp. Când  s-a răcit, adaugaţi miere pentru gust şi consumaţi-l de trei ori pe zi.