Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      14:02
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Scutecele pentru incontinenta urinara

Scutecele pentru incontinenta urinara

16 iulie 2015    

 Incontinenţa urinară este o afecţiune frecventă, incidenţă sa reală este însă subevaluată din cauza tendinţei pacienţilor de a evita să solicite consult de specialitate pentru această problemă considerată jenantă.

Incontinenţa urinară - Aspecte generale

Incontinenţa urinară este o tulburare a aparatului urinar şi constă în eliminarea involuntară, necontrolată, a urinei.

Cu toate că incontinenţa urinară se înregistrează mai frecvent odată cu înaintarea în vârstă, aceasta nu înseamnă că trecerea anilor este însoţită în mod inevitabil de apariţia ei.

Această disfuncţie a aparatului urinar poate fi tratată la orice vârstă ar apărea şi, deseori, poate fi vindecată. Viaţa acestor pacienţi poate fi mult îmbunătăţită prin folosirea unor produse de îngrijire speciale.

Asigurarea de produse absorbante de urină pacienţilor le poate permite acestora să participe activ la viaţa socială şi pe piaţa muncii. În consecinţă, pacienţii cu incontinenţă urinară nu se îndepărtează de restul societăţii şi de familie şi evită complicaţiile aduse de o astfel de afecţiune (escare, iritaţii).

În alegerea unor produse destinate îngrijirii pacienţilor cu incontinenţă urinară trebuie să se ţină cont de mai mulţi factori: timpul de incontinenţă, gravitatea cazului, calitatea produselor, preţul acestora.

 Produse de îngrijire a pacienţilor cu incontinenţă urinară - Aspecte generale

 
Materialele absorbante cum ar fi tampoanele de vată sau scutecele special create pentru pacienţii cu incontinenţă urinară, pot fi folosite dacă metodele de tratament încercate au eşuat, dacă pacientul e în expectativă pentru a vedea dacă incontinenţa sa e curabilă sau atunci când pacientul e încă sub terapie.
 

Scutecul pentru adulţi

 
Scutecele pentru incontinenţă ar trebui folosite concomitent cu administrarea unei terapii specifice.
 
Tampoanele şi scutecele pentru incontinenţa urinară sunt necesare pentru ca pacienţii să nu se simtă jenaţi de afecţiunea lor sau să suporte inconvenienţele inerente acesteia.
 
Produsele de îngrijire în incontinenţa urinară cele mai folosite sunt scutecele pentru adulţi.
 
Scutecele sunt destinate pacienţilor cu incontinenţă severă
Scutecul este destinat folosirii atât de către femei cât şi de bărbaţi.
 
Scutecele pentru incontinenţa urinară sunt recomandate în special pacienţilor imobilizaţi la pat sau pacienţilor cu dizabilităţi psihice sau motorii, cum ar fi pacienţi cu Alzheimer.
 
Scutecele pentru incontinenţa urinară sunt disponibile pe piaţă în diferite mărimi, fiind diferenţiate în funcţie de gravitatea afecţiunii. Unele scutece au părţi elastice care se prind de picior pentru a împiedica urina să se scurgă.