Info SănătateaTV.ro: Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer
Miercuri, 25 apr 2018      18:32
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Faină, ouă, lapte, pește, arahide – pe lista alimentelor alergizante

25 august 2010    

O mare parte dintre alimentele consumate în fiecare zi pot da, prin substanţele pe care le conţin, reacţii alergice alimentare, a declarat, pentru Sănătatea TV, dr. Poliana Leru, medic primar Alergologie şi Boli Interne, din cadrul Spitalului Clinic “Colentina”. “Avem o lista de 6-8 alimente puternic alergizante, printre care: făina, cerealele, ouăle, laptele, peştele şi fructele de mare, fructele nucifere (alune, arahide etc.) sau seminţele (exemplu, susanul)”, a declarat dr. Poliana Leru.

O categorie aparte o reprezintă conservanţii alimentari, spune dr. Poliana Leru, fiind cel mai greu de identificat, deoarece alimentaţia modernă este plină de aditivi alimentari.
 
Simptomele care apar în cazul alergiilor alimentare nu sunt neapărat specifice, explică dr. Poliana Leru. La copii pot apărea vărsături sau greaţă, în urma consumării unui anumit aliment, dar sunt necesare investigaţii complexe pentru a elimina suspiciunea unui ulcer sau a unei gastrite, atrage atenţia dr. Poliana Leru.
 
Un prim pas în tatamentul unei alergii alimentare este înlăturarea substanţei depistate ca fiind alergizantă. Ulterior, pacientul va urma o dieta restrictivă, din care se va exclude alimentul cu risc mare de alergii şi se va urmari evoluţia acestuia în timp. Potrivit dr. Poliana Leru, dacă simptomele dispar, se reintroduce, progresiv, în dietă alimentul considerat alergizant. În cazul în care semnele reapar, există o confirmare a alergiei şi se continuă cu teste de provocare, sub supraveghere medicală, a mai adăugat dr. Poliana Leru.