-
Interactiunile dintre medicamente si alimente – ce trebuie sa stim
Tratamentul medicamentos este doar una dintre multiplele terapii folosite în cazul bolilor. Există, de asemenea, printre numerose variante de terapii, un tratament dietetic al afecțiunilor, un tratament fizioterapic, chirurgical.
vezi mai mult...
-
Consumul ridicat de zahar, factor de risc pentru multe dintre afectiunile cronice netransmisibile
Consumul crescut de zahăr reprezintă un factor de risc în apariţia unor afecţiuni, precum: diabetul, obezitatea, bolile cardiovasculare, tensiunea arterială, cariile dentare.
vezi mai mult...
-
Procesarea alimentelor, una dintre cauzele ce duc la intoleranta alimentara
Intoleranţele alimentare au la bază foarte multe cauze, una dintre acestea fiind procesarea alimentelor şi adăugarea de aditivi, conservanţi şi amelioratori.
vezi mai mult...
-
Tulburarile alimentare: care sunt cauzele si cum trebuie abordate
Tulburările alimentare, indiferent de felul în care se manifestă, ascund nemulțumiri, stimă de sine scăzută și traume, spun specialiştii.
vezi mai mult...
-
Prof. univ. dr. Doina Catrinoiu: Cred ca alimentatia trebuie sa fie personalizata
În ultimele decenii, alimentaţia populaţiei a trecut prin multe transformări, alimentele procesate şi cele care se prepară în câteva minute luând de cele mai multe ori locul celor tradiţionale, care necesită timp pentru a fi gătite.
vezi mai mult...
-
Consumul de alimente modificate genetic poate afecta flora intestinală
Organismele modificate genetic reprezintă un subiect controversat în societatea civilă. Consumul de alimente în genele cărora s-a intervenit are consecinţe asupra sănătaţii, atrag atenţia medicii specialişti.
vezi mai mult...
-
Proteine de origine animală sau vegetală?
Din ce în ce mai multe persoane aleg dietele vegetariene sau vegane, înlăturând astfel consumul de proteine de origine animală în favoarea celor vegetale.
vezi mai mult...
-
Prof. dr. Nicolae Hâncu: Sunt cercetări care arată că un consum de până la 7 ouă pe săptămână previne diabetul zaharat
Regimul alimentar are un rol important în prevenirea diabetului zaharat. Tocmai de aceea, medicii recomandă ca o serie de alimente să fie consumate cu moderaţie.
vezi mai mult...