Info SănătateaTV.ro: 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV
Duminică, 24 sep 2017      16:56

Conf. univ. dr. Magdalena Moroșanu: Micul dejun reprezintă principala contribuție energetică pe parcursul unei zile

06 februarie 2015    

Micul dejun sănătos reprezintă una dintre cele mai importante măsuri prin care putem preveni apariția diabetului zaharat și a altor boli cronice netransmisibile. Tainele unui mic dejun sănătos trebuie să fie însușite încădin sânul familiei.

„Ce înseamnă un mic dejun sănătos? Înseamnă a lua o masă de dimineață care să nu fie nici prea bogată nici prea sărată, dar care să constituie principala contribuție energetică a vieții noastre. Această energie este mai bine să o luăm din alimentație decât ca organismul să recurgă la procesele de oxidare și producerea energiei din rezervele interne”, a declarat conf. univ. dr. Magdalena Moroșanu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice.
 
De asemenea în educarea populației cu privirea la adoptarea unei alimentații sănătoase trebuie să se implice nu doar medicii și familia ci și industria alimentarăAlarmant este faptul că alimentația nesănătoasă duce la apariția diabetului zaharat la copii cu vârste tot mai mici.