Info SănătateaTV.ro: Speranta de viata in Romania a ajuns la 75 de ani, dar inca este cu aproape sase ani sub media UE Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda vaccinarea antigripala pentru 75% dintre persoanele de peste 65 de ani Speranta de viata in Romania a ajuns la 75 de ani, dar inca este cu aproape sase ani sub media UE Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda vaccinarea antigripala pentru 75% dintre persoanele de peste 65 de ani Speranta de viata in Romania a ajuns la 75 de ani, dar inca este cu aproape sase ani sub media UE Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda vaccinarea antigripala pentru 75% dintre persoanele de peste 65 de ani
Joi, 14 dec 2017      10:17
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Consumul de alimente modificate genetic poate afecta flora intestinală

26 octombrie 2015    
Organismele modificate genetic reprezintă un subiect controversat în societatea civilă. Consumul de alimente în genele cărora s-a intervenit are consecinţe asupra sănătaţii, atrag atenţia medicii specialişti.
 
Prof. univ. dr. Maria Moța, Şef Clinica de Diabet, Nutritie şi Boli Metabolice, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, a explicat pentru www.sanatateatv.roflora intestinală ar putea fi afectată de consumul alimentelor provenite din astfel de organisme.
 
Când se intervine la nivel genetic, lucrurile pot fi scăpate de sub control, susţine prof. dr. Moța, care spune că tocmai de aceea este nevoie de un control temeinic al produselor comercializate.
 
Organismele modificate genetic nu sunt însă lipsite de avantaje. Tocmai parţile bune ale acestora au făcut ca ele să se dezvolte din ce în ce mai mult.
 

„Aceste organisme modificate genetic au apărut datorită necesităţii de a se asigura hrana pentru oameni, hrana pentru animale în prezent şi în viitorul apropiat, pentru că organismele modificate genetic au un randament crescut, asigură o producţie mare şi au o serie de avantaje cum ar fi anumite caracteristici organoleptice, o rezistenţă mai mare la boli, la infecţiile cu viruşi, o rezistenţă mai mare la ierbicide şi la insecte”, a mai explicat prof. dr. Maria Moța.