Info SănătateaTV.ro: Proteinele din laptele matern protejeaza bebelusul de alergiile alimentare Cum stau romanii cu privire la consumul de antibiotice Proteinele din laptele matern protejeaza bebelusul de alergiile alimentare Cum stau romanii cu privire la consumul de antibiotice Proteinele din laptele matern protejeaza bebelusul de alergiile alimentare Cum stau romanii cu privire la consumul de antibiotice
Marţi, 21 nov 2017      19:49
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Organisme modificate genetic - Partea I

06 iunie 2008    

Gabriel Păun, coordonator campanii Greenpeace

Gabriel Păun, coordonator campanii Greenpeace, ne spune că un organism modificat genetic este orice organism produs prin adăugarea de material genetic (ADN) de la o specie la o alta, în scopul transferării unor calităţi. Greenpeace România a lansat campania de piaţă împotriva organismelor modificate genetic (OMG) prin publicarea unui sondaj de opinie care arată că 67% dintre români refuză categoric să consume alimente modificate genetic (MG) şi a primei ediţii a ghidului consumatorului care conţine clasamentul supermarket-urilor în funcţie de politica lor cu privire la vânzarea de alimente MG. Deşi nu există studii pe termen lung care să ateste clar legătura dintre aceste OMG-uri şi apariţia anumitor boli, s-a determinat totuşi că printre riscurile implicate de consumul de produse modificate genetic se numără apariţia unor alergii şi a rezistenţei la antibiotice. În România s-a descoperit că anumite culturi au fost deja supuse ingineriei genetice. Dintre plantele modificate genetic este cunoscut cazul soiei, porumbului, cartofilor, prunilor.

Organisme modificate genetic - Partea a II-a