Info SănătateaTV.ro: Peste 1000 de transplanturi medulare realizate la Institutul Clinic Fundeni Peste 1000 de transplanturi medulare realizate la Institutul Clinic Fundeni Peste 1000 de transplanturi medulare realizate la Institutul Clinic Fundeni
Vineri, 26 mai 2017      10:27

Organisme modificate genetic - Partea II

06 iunie 2008    

Gabriel Păun, coordonator campanii Greenpeace

Mulţi consumatori din toată lumea sunt împotriva plantelor şi alimentelor modificate genetic deoarece ingineria genetică a fost asociată cu riscuri pentru sănătate, pierderi de biodiversitate, utilizare sporită de erbicide toxice şi alte probleme de mediu. Gabriel Păun ne face o listă cu produsele din România susceptibile de a fi modificate genetic: majoritatea acestora se referă la două materii prime de bază: porumbul şi soia – salamurile, pateurile, parizerul, dulciurile, biscuiţii, laptele din soia, băuturile alcoolice. Greenpeace România a prezentat a II-a ediţie a ghidului consumatorului pentru alimentele modificate genetic (MG). În acest ghid se face o distincţie pe 3 categorii între supermarket-urile care garantează că produsele proprii, dar şi cele ale altor mărci, sunt produse ecologice, supermaket-urile care garantează doar pentru mărcile proprii şi supermarket-urile care nu pot garanta pentru organicitatea produselor comecializate de ele. Spre deosebire de prima ediţie, în cea de a II-a încă 3 supermarket-uri şi-au revizuit politica cu privire la vânzarea de alimente MG şi au trecut pe lista verde.

Organisme modificate genetic - Partea I