Info SănătateaTV.ro: Noutatile in domeniul neuropatiei diabetice, dezbatute la al V-lea Congres National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic Studiu: Schizofrenia afecteaza conectivitatea intregului creier Fibrilatia atriala apare cu zece ani mai devreme la barbati, decat la femei Studiu: Testele care estimeaza rezerva ovariana nu prezic fertilitatea unei femei Noutatile in domeniul neuropatiei diabetice, dezbatute la al V-lea Congres National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic Studiu: Schizofrenia afecteaza conectivitatea intregului creier Fibrilatia atriala apare cu zece ani mai devreme la barbati, decat la femei Studiu: Testele care estimeaza rezerva ovariana nu prezic fertilitatea unei femei Noutatile in domeniul neuropatiei diabetice, dezbatute la al V-lea Congres National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic Studiu: Schizofrenia afecteaza conectivitatea intregului creier Fibrilatia atriala apare cu zece ani mai devreme la barbati, decat la femei Studiu: Testele care estimeaza rezerva ovariana nu prezic fertilitatea unei femei
Joi, 19 oct 2017      21:04
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Prof. dr. Nicolae Hâncu: Sunt cercetări care arată că un consum de până la 7 ouă pe săptămână previne diabetul zaharat

22 octombrie 2015    
Regimul alimentar are un rol important în prevenirea diabetului zaharat. Tocmai de aceea, medicii recomandă ca o serie de alimente să fie consumate cu moderaţie. Până de curând şi ouălele intrau în această categorie, fiind permise cel mult două pe săptămână, însă au apărut studii care indică contrariul.
 
„Au fost nişte cercetări efectuate, mai ales în Finlanda şi Danemarca, şi s-a demonstrat că de fapt un consum de ouă de până la şapte pe săptămână previne diabetul zaharat. Nu are niciun efect dăunător asupra sănătăţii, comparativ cu consumul de ouă sub două pe săptămână, în care aceste efecte benefice nu se obţin”, a declarat pentru www.sanatateatv.ro Prof. Univ. Dr. Nicolae Hâncu, Membru de Onoare al Academiei Românie și Președinte de Onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.
 

Potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătăţii, în România erau înregistraţi la nivelul anului 2014 un număr de peste 875.000 de persoane diagnosticate cu diabet zaharat. Dintre aceştia, aproximativ 200.000 de adulţi şi 3000 de copii sunt insulino dependenţi.