Info SănătateaTV.ro: Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda vaccinarea antigripala pentru 75% dintre persoanele de peste 65 de ani Asociatia de Lupta impotriva Bolii Parkinson, campanie de informare privind importanta diagnosticarii din timp a bolii Parkinson Specialist: In Romania, la o mie de nasteri, 1 din 3 copii au hipoacuzie. Screeningul auditiv trebuie facut tuturor copiilor Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda vaccinarea antigripala pentru 75% dintre persoanele de peste 65 de ani Asociatia de Lupta impotriva Bolii Parkinson, campanie de informare privind importanta diagnosticarii din timp a bolii Parkinson Specialist: In Romania, la o mie de nasteri, 1 din 3 copii au hipoacuzie. Screeningul auditiv trebuie facut tuturor copiilor Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda vaccinarea antigripala pentru 75% dintre persoanele de peste 65 de ani Asociatia de Lupta impotriva Bolii Parkinson, campanie de informare privind importanta diagnosticarii din timp a bolii Parkinson Specialist: In Romania, la o mie de nasteri, 1 din 3 copii au hipoacuzie. Screeningul auditiv trebuie facut tuturor copiilor
Miercuri, 13 dec 2017      10:57
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Prof. univ. dr. Amorin Popa: S-a creat o confuzie evidenta intre suplimentul alimentar si medicament

13 octombrie 2015    

Consumul de suplimente alimentare va creşte cu minim 10% în fiecare an, potrivit specialistilor. Ceea ce este şi mai îngrijorător e faptul că populaţia percepe suplimentele alimentare ca pe medicamente, fapt care generează, printre altele, prezentarea târzie a pacienţilor la medic.

„S-a creat o confuzie evidentă între suplimentul alimentar şi medicament. De la început am atenţionat asupra unor astfel de situaţii prezente la toată lumea în practică. (...) Prezenţa suplimentelor alimentare în farmaciile de spital sau tratamentul unor pacienţi la recomandări extramedicale cu suplimente alimentare, care întârzie prezentarea la medicul specialist, este o mare problemă. Iar asta în condiţiile în care atât legea cât şi definiţia suplimentului recomandă folosirea lui numai la persoanele sănătoase ca şi supliment dietetic la deficitul alimentar posibil într-unanumit context regional sau familial. De aceea este foarte important să intervenim. Pentru că e clar. Creşterea anuală şi masivă în toată lumea a suplimentelor alimentare nu ţine numai de cost şi de accesabilitatea foarte uşoară, ci şi de confuzia atât a medicului cât şi a pacientului între supliment şi medicament”, a declarat pentru www.sănătateatv.ro prof. univ. dr. Amorin Popa, medic primar Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
 
În acest context, specialistul recomandă o alimentaţie cât mai sănătoasă, bazată pe fructe şi legume, care să aducă aportul necesar de vitamine şi minerale. Iar de acest lucru trebuie ţinut cont mai ales atunci când vine vorba de copii.