Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018 Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018 Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018
Duminică, 18 mar 2018      02:12
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Tulburarile alimentare: care sunt cauzele si cum trebuie abordate

27 iulie 2016    
Tulburările alimentare, indiferent de felul în care se manifestă, ascund nemulțumiri, stimă de sine scăzută și traume, spun specialiştii. Există o legătură directă, așadar, între un comportament alimentar nesănătos și o experiență marcantă pe parcursul vieții.
 
Mâncatul obsesiv-compulsiv este un obicei periculos, care face parte din grupul tulburărilor de comportament alimentar.
 
Există și persoane care se consideră întotdeauna la dietă, în cazul acestora obsesia pentru eliminarea kilogramelor în plus fiind permanentă. Comportamentul de acest fel ascunde la rândul lui un dezechilibru interior.
 
Nu doar eliminarea kilogramelor în plus trebuie să stea la baza deciziei de a urma o dietă, dar şi îmbunătăţirea stării de sănătate este necesar să fie prioritară.
 

În cazul în care o traumă care a generat o tulburare alimentară nu a fost rezolvată, comportamentul alimentar nesănătos poate reapărea în timp. Așadar sfaturile psihologilor și a medicilor nutriționiști sunt esențiale în aceste situații, indiferent de vârstă.