Info SănătateaTV.ro: Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai
Vineri, 20 apr 2018      20:14
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Endoscopia digestivă – mod de lucru

23 septembrie 2009    

 

Endoscopia digestivă se foloseşte pentru a depista toate afecţiunile cu o expresie la nivelul mucoasei sau modificări anatomice potenţiale generatoare afecţiuni în vecinătatea lor apropiată.
 
 „Explorarea endoscopică poate fi prelungită cu ajutorul unei pastile endoscopice care poate pătrunde în tubul digestiv”, ne-a relatat Prof. Dr. Niculae Iordache, medic generalist cu competenţe în endoscopie la Clinica Academica.
 
 Endoscopia digestivă explorează tractul digestiv şi este de două feluri: superioară, care explorează esofagul, stomacul şi duodenul şi inferioară sau colonoscopia.
 
O endoscopie digestiva superioară este cea mai buna cale de a examina esofagul, stomacul si duodenul. Spre deosebire de celelalte metode de investigare, endoscopia permite şi realizarea biopsiei pentru determinarea prezenţei helicobacter pylori, care se crede că este cauza principală a ulcerului gastric şi duodenal. Cancerul poate fi detectat cu ajutorul endoscopiei sau poate fi exclus acest diagnostic cu ajutorul endoscopiei digestive.