Info SănătateaTV.ro: Mii de oameni din sistemul sanitar protesteaza in fata Guvernului Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, acreditat ca centru de expertiza pentru boli hematologice rare Mii de oameni din sistemul sanitar protesteaza in fata Guvernului Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, acreditat ca centru de expertiza pentru boli hematologice rare Mii de oameni din sistemul sanitar protesteaza in fata Guvernului Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, acreditat ca centru de expertiza pentru boli hematologice rare
Vineri, 27 apr 2018      02:42
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Hepatita A, o boală infecțioasă frecventă în rândul populaţiei din România

23 ianuarie 2012    
Hepatita virală A este o boală infecțioasă care afectează ficatul și este produsă de virusul hepatic A. Hepatita A este periculoasă pentru că poate duce la contaminări interumane, din cauza faptului că urmează calea de infecție fecal-orală, adică o condiție de igienă improprie.
 
În România, hepatita A este încă foarte frecventă, cauza acestei boli fiind condițiile ingienico- sanitare necorespunzătoare sau precare. Riscul de contaminare cu hepatita A este foarte mare, iar infecțiile accidentale pot oriunde să apară. Cea mai bună metodă de apărare împotriva hepatitei A este vaccinarea, care ajută la întărirea imunității împotriva virusului A. De asemenea, există câteva reguli de igienă care trebuie respectate cu rigurozitate pentru a evita infectarea cu virusul hepatitic A.  
 
În general, hepatita A dă simptome precum oboseală, îngălbenirea extremităților, îngălbenirea ochilor, stare de epuizare, urină mai închisă la culoare. Hepatita de tip A se poate manifesta agresiv, însă, în ciuda acestor aspecte ale bolnavului, afecţiunea nu se cronicizează.
 

Un articol despre hepatita A puteţi citi aici.