Info SănătateaTV.ro: Studiu: Mai mult de jumatate dintre adultii romani sunt supraponderali si obezi Bucurestenii se pot testa gratuit pentru depistarea Hepatitei C Numarul actual de infectii respiratorii acute, cu 11.4% mai mare decat cel inregistrat in 2016 in aceeasi perioada Studiu: Mai mult de jumatate dintre adultii romani sunt supraponderali si obezi Bucurestenii se pot testa gratuit pentru depistarea Hepatitei C Numarul actual de infectii respiratorii acute, cu 11.4% mai mare decat cel inregistrat in 2016 in aceeasi perioada Studiu: Mai mult de jumatate dintre adultii romani sunt supraponderali si obezi Bucurestenii se pot testa gratuit pentru depistarea Hepatitei C Numarul actual de infectii respiratorii acute, cu 11.4% mai mare decat cel inregistrat in 2016 in aceeasi perioada
Marţi, 17 oct 2017      07:16
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Pacienţii vor beneficia de terapii moderne în patologia hepatică la Spitalul Fundeni

15 iunie 2011    

Asociaţia Română pentru Studiul Ficatului (ARSF) şi Asociaţia Romtransplant au anunţat într-o conferinţă de presă, susţinută în data de 14 iunie 2011, că noi terapii moderne în patologia hepatică vor veni în sprijinul pacienţilor din România, în cadrul Institutului Clinic Fundeni. Dată fiind prevalenţa mare a hepatitei virale C, ţara noastră a primit acceptul folosirii celui mai nou medicament, cu acţiune directă antivirală.

Stentarea ficatului, o intervenţie care se va face începând cu toamna acestui an şi reintroducerea programului de TIPS (portosistemic intrahepatic transjugular) sunt două dintre veştile bune, cu menţiunea că singurul centru cu TIPS se află la Spitalul Fundeni. TIPS reprezintă o modalitate de tratament invaziv, dar nechirurgical, pentru hipertensiunea portală ce se dezvoltă în ciroză şi care se complică, fie cu hemoragie digestivă superioară, prin ruperea varicelor esofagiene, fie cu ascită. Totodată, se va extinde laboratorul de terapii suportive hepatice la nivelul Centrului de Medicină Internă Fundeni. Un alt procedeu anunţat va fi endoscopia cu videocapsulă de esofag, iar preţul capsulei se preconizează a fi undeva la 700 de euro, direct de la furnizor.