Info SănătateaTV.ro: Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor
Sâmbătă, 24 feb 2018      13:43
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Virusul hepatic C poate fi eliminat definitiv din sânge după trei luni de tratament

18 ianuarie 2012    

Hepatita este o boală ascunsă, virusurile cauzatoare ştiind să folosească organismul în aşa fel încât să nu genereze foarte multe simptome. Tocmai de aceea, hepatita este considerată o boală tăcută, asimptomatică. Însă sunt şi cazuri în care lucrurile nu stau aşa, debutul fiind zgomotos, cu multe simptome, starea generală a persoanei infectate agravându-se încă din primele săptămâni de la îmbolnăvire. Unul dintre virusurile ce cauzează hepatita este virusul hepatitic de tip C. Potrivit unui studiu epidemiologic realizat la nivelul populaţiei din României, infecţia cu virus C a fost identificată la 5 - 6% din populaţie, însă nu toate persoanele au rămas cu hepatită cronică.

Hepatita de tip C este o afecţiune greu de recunoscut chiar şi de către medici, la o primă investigaţie. Tocmai de aceea, diagnosticul exact este pus numai după efectuarea mai multor analize de laborator. Potrivit prof. univ. dr. Mihai Voiculescu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Studiul Ficatului , de cele mai multe ori unele simptome ale hepatitei C, atunci când sunt prezente, sunt puse pe seama oboselii de peste zi şi a unor activităţi solicitante. În realitate însă, la nivelul ficatului au loc modificări provocate de virusul hepatitic. Alte simptome ale hepatitei C constau în închiderea urinei la culoare, scaune deschise la culoare şi îngălbenirea albului ochilor. Însă în cazul ultimului simptom, boala este deja avansată.  
 
De obicei, virusul hepatitic evoluează ascuns, încercând să supravieţuiască fără să declanşeze măsuri de apărare din partea organismului. Acest fapt duce la declanşarea unor complicaţii la nivelul ficatului atât de mari încât bolnavul poate intra în două sau trei zile în comă hepatică. În această situaţie numai o spitalizare imediată poate salva viaţa bolnavului. Potrivit prof. univ. dr. Mihai Voiculescu, cel mai mare risc de a intra în insuficienţă hepatică îl prezintă femeile însărcinate, dar şi la tinerii sau adulţii care suferă şi de alte boli.
 
În ceea ce priveşte tratamentul propriu-zis, „pentru virusul C reuşim în proporţie de 80% şi în curând de 100% să eliminăm definitiv virusul numai după trei luni de tratament. E o realizare extraordinară. Astfel, după trei luni de tratament, cu triplă terapie, probabilitatea ca virusul să dispară e de 80%. În următorii 2-3 ani va intra în uzul curent un produs care garantează ca după trei luni de zile de tratament toţi bolnavii să rămână pentru totdeauna fără acest virus. E o performanţă extraordinară pe care a realizat-o medicina”, a mai adăugat prof. univ. dr. Mihai Voiculescu.