Info SănătateaTV.ro: Speranta de viata in Romania a ajuns la 75 de ani, dar inca este cu aproape sase ani sub media UE Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda vaccinarea antigripala pentru 75% dintre persoanele de peste 65 de ani Speranta de viata in Romania a ajuns la 75 de ani, dar inca este cu aproape sase ani sub media UE Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda vaccinarea antigripala pentru 75% dintre persoanele de peste 65 de ani Speranta de viata in Romania a ajuns la 75 de ani, dar inca este cu aproape sase ani sub media UE Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda vaccinarea antigripala pentru 75% dintre persoanele de peste 65 de ani
Sâmbătă, 16 dec 2017      03:31
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

(P) Asociatia de Podiatrie, un nou pas in dezvoltarea abordarii multidisciplinare a patologiei piciorului diabetic

15 iulie 2016    
Un nou pas în dezvoltarea colaborării între specialiștii care îngrijesc persoanele cu diabet și picior diabetic a fost făcut de Asociația de Podiatrie. In premieră, ediția de anul acesta a Congresului de Angiologie și Chirurgie Vasculară, desfășurat la Cluj-Napoca, a însemnat și derularea sub umbrela asociației a Sesiunii de Picior Diabetic.
 
Astfel, Asociația de Podiatrie urmărește să extindă deschiderea către toate specialitățile de care este nevoie pentru gestionarea adecvată și eficientă a persoanelor cu picior diabetic.
 
Abordarea multidisciplinară în îngrijirea persoanelor cu diabet și picior diabetic a fost punctul comun al discuțiilor în cadrul sesiunilor științifice la care au participat profesioniști cu expertiză în ariile medicale vizate, atât din țară, cât și din străinătate.
 
Necesitatea existenței specialiștilor în podiatrie în această echipă interdisciplinară de profesioniști a fost subliniată în contextul numărului crescut de persoane cu diabet zaharat care dezvoltă ulterior complicații asociate afecțiunii, la nivelul picioarelor.
 

Alături de asistență podiatrică, educația terapeutică pentru persoanele cu diabet zaharat are un rol profilactic foarte important în controlul afecțiunii și evitarea instalării complicațiilor care pot surveni, au atras atenția specialiștii.