Info SănătateaTV.ro: Peste 1000 de transplanturi medulare realizate la Institutul Clinic Fundeni Peste 1000 de transplanturi medulare realizate la Institutul Clinic Fundeni Peste 1000 de transplanturi medulare realizate la Institutul Clinic Fundeni
Joi, 25 mai 2017      11:46

Campania Nationala „Controleaza-ti Diabetul!” 2016. Activități de informare si educare in legatura cu problematica diabetului zaharat

08 decembrie 2016    

Campania Naţională „Controlează-ţi Diabetul” a ajuns în acest an, la a IX-a ediţie. Evenimentul, organizat științific de Asociaţia Română de Educaţie în Diabet, s-a desfăşurat la Craiova, în contextul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Diabetului, marcată în fiecare an în data de 14 noiembrie. Campania a avut ca scop informarea publicului larg, a mass-media şi a autorităţilor cu privire la metodele de prevenţie şi control al diabetului, precum şi educarea persoanelor care suferă deja de diabet, pentru a preveni apariţia complicaţiilor bolii.

Campania a înglobat și activități științifice destinate dezvoltării medicale a profesioniştilor, cum ar fi organizarea simpozionului „Diabet, Sindrom Metabolic şi alte Boli legate de nutriţie”. În cadrul evenimentului s-au prezentat noutăţi legate de abordarea clinică a diabetului zaharat, având în vedere toate dimensiunile problematicii afecțiunii: screening-ul, diagnosticarea şi controlul diabetului zaharat; managementul clinic în diabetul zaharat tip 2– abordarea centrată pe pacient; complicații și comorbidități ale diabetului zaharat; aspecte terapeutice în diabetul zaharat.

În cadrul Campaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul”, craiovenii și-au putut măsura gratuit glicemia și au beneficiat de screening pentru neuropatia diabetică, în spații special amenajate.
 
Un alt obiectiv al campaniei a fost informarea populației generale cu privire la factorii de risc ai diabetului zaharat și, totodată, conștientizarea importanței adoptării unor comportamente sănătoase, care să ajute la prevenirea diabetului și a complicațiilor acestuia. În acest context a fost organizată o conferință de presă, unde au fost prezentate măsurile care ar trebui adoptate în vederea diagnosticării precoce a diabetului și complicațiilor asociate, precum și soluții pentru asigurarea unui control eficient al afecțiunii.