Info SănătateaTV.ro: Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata
Luni, 23 apr 2018      02:04
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Campania Nationala „Controleaza-ti Diabetul!” 2016. Activități de informare si educare in legatura cu problematica diabetului zaharat

08 decembrie 2016    

Campania Naţională „Controlează-ţi Diabetul” a ajuns în acest an, la a IX-a ediţie. Evenimentul, organizat științific de Asociaţia Română de Educaţie în Diabet, s-a desfăşurat la Craiova, în contextul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Diabetului, marcată în fiecare an în data de 14 noiembrie. Campania a avut ca scop informarea publicului larg, a mass-media şi a autorităţilor cu privire la metodele de prevenţie şi control al diabetului, precum şi educarea persoanelor care suferă deja de diabet, pentru a preveni apariţia complicaţiilor bolii.

Campania a înglobat și activități științifice destinate dezvoltării medicale a profesioniştilor, cum ar fi organizarea simpozionului „Diabet, Sindrom Metabolic şi alte Boli legate de nutriţie”. În cadrul evenimentului s-au prezentat noutăţi legate de abordarea clinică a diabetului zaharat, având în vedere toate dimensiunile problematicii afecțiunii: screening-ul, diagnosticarea şi controlul diabetului zaharat; managementul clinic în diabetul zaharat tip 2– abordarea centrată pe pacient; complicații și comorbidități ale diabetului zaharat; aspecte terapeutice în diabetul zaharat.

În cadrul Campaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul”, craiovenii și-au putut măsura gratuit glicemia și au beneficiat de screening pentru neuropatia diabetică, în spații special amenajate.
 
Un alt obiectiv al campaniei a fost informarea populației generale cu privire la factorii de risc ai diabetului zaharat și, totodată, conștientizarea importanței adoptării unor comportamente sănătoase, care să ajute la prevenirea diabetului și a complicațiilor acestuia. În acest context a fost organizată o conferință de presă, unde au fost prezentate măsurile care ar trebui adoptate în vederea diagnosticării precoce a diabetului și complicațiilor asociate, precum și soluții pentru asigurarea unui control eficient al afecțiunii.