Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol
Duminică, 18 feb 2018      05:10
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Campania Naţională „Controlează-ţi Diabetul” a ajuns la Târgu-Jiu

10 iunie 2015    

Campania Naţională Controlează-ţi Diabetul s-a defăşurat în perioada 18-19 aprilie 2015 la Tg Jiu, ajungând astfel la cea de-a VIII-a ediţie. Cu acest prilej, în doar o zi, aproape 400 de gorjeni și-au testat gratuit glicemia și hemoglobina glicozilată. Dintre persoanele testate, aproximativ 13% au fost descoperite cu glicemia peste limitele normale, reprezentând posibile noi cazuri de diabet.

La fel ca în cazul edițiilor precedente ale Campaniei Naționale „Controlează-ți Diabetul”, ediția Târgu-Jiu a inclus și o manifestare adresată exclusiv profesioniștilor din domeniul medical care s-a bucurat de un mare interes, peste 120 de cadre medicale au participat la Cursul Diabet, Sindrom metabolic şi alte boli legate de nutriţie.
 
De altfel, au fost organizate şi activităţi pentru publicul larg care au avut ca scop conştientizarea importanța practicării mișcării zilnice și a adoptării unui stil de viață sănătos.
 
Cea de-a VIII a editie a Campaniei Naţionale Controlează-ţi Diabetul a fost organizată la Tg Jiu în contextul în care prevalența diabetului zaharat în regiunea Sud Vest din care face parte și județul Gorj este de de 12,1%, potrivit studiului PREDATORR. Astfel s-a dorit tragerea unui semnal de alarmă în ceea ce priveşte prevenţia şi ţinerea sub control a acesti afecţiuni.
 
Organizator ştiinţific: Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice
Partener local: Centrul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Târgu-Jiu
Parteneri Instituționali: Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Instituția Prefectului – Județul Gorj, Consiliul Județean Gorj
Sponsor principal: Astra Zeneca
Sponsor Aur: MSD Diabetes
Parteneri Bronz: Alfa Wassermann, Worwag Pharma
Partener: Servier
Parteneri media strategici: www.sănătateatv.ro, www.comunicatemedicale.ro
Management campanie: Sănătatea Press Group