Info SănătateaTV.ro: 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV
Duminică, 24 sep 2017      16:55

Dr. Cornelia Gheorghiu: Diabetul zaharat este cauzat printre altele și de proastele noastre obiceiuri

06 februarie 2015    

În România, aproximativ 2 milioane de oameni se luptă cu diabetul zaharat, una dintre cele mai invalidante și costisitoare afecțiuni.70% din cazurile de diabet zaharat de tip 2 pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viață sănătos.

„Vrând nevrând luăm contact cu această boală care este cauzată printre altele și de proastele noastre obiceiuri care nu au fost dintotdeauna așa. Nu știu cât suntem noi de stresați cât de mult ne stresăm noi, adică nu știm să ne gestionăm bine stresul pentru că însăși viața este un stres la o adică, dar toată problema este cum îl gestionăm noi, cum ne organizăm noi în așa fel viața încât să nu suferim. Este adevarat că putem trăi până la 120 de ani, dar toată problema este cum trăim”, dr. Cornelia Gheorghiu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice. 

 
Diabetul zaharat afectează atât starea de sănătate a oamenilorcât și productivitatea acestora pe piața muncii.
 
„Povara pe care o lasă diabetul asupra societății este covârșitoare atât în ceea ce privește costurile legate de tratamentul pe care îl implică diabetul zaharat cât și datorită efectelor pe care le are asupra productivității muncii având în vedere că majoritatea persoanelor afectate de diabet zaharat de tip au vârsta cuprinsă între 40 și 59 de ani, adica oameni care ar trebui să fie în câmpul producției. De unde vin costurile? Costurile în diabetul zaharat vin din tratarea complicațiilor, și aceastea sunt numeroase”, a precizat dr. Delia Ștefănescu, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice.