Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie
Luni, 19 mar 2018      16:41
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Dr. Gina Suciu: Diabetul zaharat este la ora actuală o adevărată provocare pentru secolul XXI

06 februarie 2015    

Alimentația nesănătoasă și stilul de viață nesănătos determină în fiecare an apariția de noi cazuri de diabet zaharat. Potrivit rezultatelor finale ale Studiului PREDATTOR, aproximativ 2 milioane de români se confruntă cu această maladie.

„La ora actuală se știe că diabetul zaharat este o adevarată provocare pentru secolul XXI. Se vorbește chiar despre o epidemie globală pentru că se știe că an de an numărul cazurilor de diabet crește îngrijorător. Numărul cazurilor de diabet din țara noastră este mult mai mare decât cel pe care îl cunoaștem noi prin datele statistice, respectiv prin înregistrări. S-a ajuns la un număr de aproximativ 2 milioane de diabetici cu o prevalență de 11,6 %, ceea ce este o prevalență dublă față de ceea se cunoașteam noi prin înregistrări”, a declarat dr. Gina Suciu, șeful Compartimentului  Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Târgu Mureș, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.
 
Diabetul zaharat este o afecțiune cronică netransmisibilă cu numeroase efecte asupra vieții adulților și în special a copiilor.
 
Diabetul zaharat în momentul de față nu se poate vindeca doar trata, trata pentru a preveni complicațiile. Totuși boala o să rămână o povară în primul rând pentru individul care este diabetic și va fi diabetic o viață întreagă. Deci va avea nevoie de medicamente, de un stil de viață schimbat, dar pe de altă parte va fi și o povară pentru societate”, a precizat dr. Monica Szabo, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.