Info SănătateaTV.ro: 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV
Duminică, 24 sep 2017      16:53

Hipertrigliceridemia familiala, o afectiune ce pune probleme specialistilor in abordarea tratamentului

08 decembrie 2015    

Monitorizarea nivelului trigliceridelor din sânge este la fel de importantă precum cea a colesterolului sau a tensiunii arteriale. Trigliceridele sunt grăsimi sintetizate de ficat şi apoi depozitate în ţesuturi pentru a asigura energia necesară organismului între mese. Creşterea nivelului acestora determină apariţia hipertrigliceridemiei. 

„Dacă despre colesterol populaţia este avizată de ani de zile, importanţa trigliceridelor poate nu este atât de evidentă şi de cunoscută. Sigur, primul pas este o analiză de rutină pe care ar trebui să o facă orice adult, imediat după vârsta de 18 ani. Iar dacă există un istoric familial, atunci deja trebuie să ne gândim la copii de la vârste mici şi o avertizare în acest sens nu poate decât să grăbească momentul diagnosticului şi al intervenţiei terapeutice”, a declarat pentru www.sanatateatv.ro şef lucr. dr. Cornelia Bala, preşedintele Asociaţiei Române de Educaţie în Diabet.
 
Creşterea trigliceridelor este exarcerbată de diabetul zaharat necontrolat, de obezitate şi de obiceiurile sedentare. În ceea ce priveşte însă hipertrigliceridemia familială, în aceste cazuri este angajat un defect genetic, rudele pacienţilor având de asemenea un nivel crescut de trigliceride.