Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie
Luni, 19 mar 2018      14:33
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

NeuRoDiab 2010 - Stilul de viaţă, factor esenţial în tratamentul diabetic

13 mai 2010    

Stilul de viaţă în cazul pacienţilor diabetici a fost unul dintre subiectele dezbătute la cea de-a VI-a ediţie a simpozionului NeuRoDiab, eveniment organizat de Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice împreună cu Worwag Pharma GmbH&CoKG.

Stilul de viaţă al pacientului diabetic este un factor foarte important. „S-au făcut foarte multe studii care au analizat care sunt măsurile cele mai eficiente în prevenirea diabetului şi inevitabil a complicaţiilor acestuia. Toate aceste studii au arătat că indiferent de compoziţia rasială, o modificare pozitivă cu un număr mai mare de exerciţii fizice şi o dietă care să fie bogată în fructe şi legume proaspete, în antioxidanţi naturali, în mai puţine grăsimi au efectul cel mai important”, a arătat Prof.Dr. Rodica Pop Busui, Universitatea Michigan, SUA.

Prof.Dr. Radu Lichiardopol, Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, a spus că stilul de viaţă  reprezintă un factor decisiv care a dus la creşterea prevalenţei bolii.

„În prezent se descrie o explozie demografică a prevalenţei  bolii, tocmai datorită modificărilor apărute în stilul de viaţă. În principal mă refer la sedentarism, supraalimentaţie, la alimentaţia nesănătoasă, stresul”, a declarat Prof.Dr. Radu Lichiardopol. Şi felul în care sunt preparate alimentele influenţează viaţa pacientului diabetic.

„Date ale cercetării noastre au arătat că modul preparării alimentelor joacă un rol foarte important. Noi am reuşit la pacienţii cu diabet zaharat să arătăm că printr-o metodă nesănătoasă de preparare a alimentelor, comparativ cu aceleaşi alimente gătite sănătos, determină o înrăutăţire dramatică a funcţiei vasculare”, spune Dr. Alin Ştirban, Universitatea Bochum, Germania.

În concluzie, stilul de viaţă sănătos este una dintre cele mai importante modalităţi de a preveni diabetul zaharat. „Prin stil de viaţă sănătos se înţelege un regim alimentar sănătos, un exerciţiu fizic regulat, lipsa obiceiului de a fuma, un somn de 7-8 ore pe zi, consum de alcool moderat”, a arătat Prof.Dr. Maria Moţa, medic primar diabetolog Clinica de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Craiova.