Info SănătateaTV.ro: Studiu: Mai mult de jumatate dintre adultii romani sunt supraponderali si obezi Bucurestenii se pot testa gratuit pentru depistarea Hepatitei C Numarul actual de infectii respiratorii acute, cu 11.4% mai mare decat cel inregistrat in 2016 in aceeasi perioada Studiu: Mai mult de jumatate dintre adultii romani sunt supraponderali si obezi Bucurestenii se pot testa gratuit pentru depistarea Hepatitei C Numarul actual de infectii respiratorii acute, cu 11.4% mai mare decat cel inregistrat in 2016 in aceeasi perioada Studiu: Mai mult de jumatate dintre adultii romani sunt supraponderali si obezi Bucurestenii se pot testa gratuit pentru depistarea Hepatitei C Numarul actual de infectii respiratorii acute, cu 11.4% mai mare decat cel inregistrat in 2016 in aceeasi perioada
Marţi, 17 oct 2017      05:12
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Obezitatea – risc de diabet de tip 2 la copii

25 septembrie 2009    
Diabetul este o maladie tot mai răspândită, mai ales în rândul populaţiei tinere. Sporirea duratei de viaţă a populaţiei şi modificările în stilul de viaţă – preponderenţa sedentarismului şi a alimentaţiei hipercalorice sunt doar câţiva factori care au dus la accentuarea acestei boli metabolice.
 
Diabetul de tip 2, cunoscut şi sub numele de diabet de maturitate, începe să afecteze tot mai mulţi copii. Dacă până în prezent se cunoştea cu certitudine că micuţii fac diabet de tip 1, insulino-dependent şi persoanele adulte fac diabet de tip 2, care poate fi ţinut sub control prin dietă şi medicaţie, acum, tot mai mulţi copii fac direct diabet de tip 2.
 
Diabetul de tip 2 apare frecvent la copii deoarece tot mai mulţi micuţi sunt supraponderali şi obezi. Dacă nu se vor lua măsuri de stopare a acestui fenomen, consecinţele vor fi dezastruoase. Diabetul este însoţit de complicaţii cronice vasculare care afectează atât durata vieţii cât şi calitatea ei. La copiii cu diabet de tip 2, de maturitate, aceste complicaţii apar mult mai devreme”, a explicat prof. Dr. Radu Lichiardopol, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Boli Metabolice şi de Nutriţie.