Info SănătateaTV.ro: Noutatile in domeniul neuropatiei diabetice, dezbatute la al V-lea Congres National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic Studiu: Schizofrenia afecteaza conectivitatea intregului creier Fibrilatia atriala apare cu zece ani mai devreme la barbati, decat la femei Studiu: Testele care estimeaza rezerva ovariana nu prezic fertilitatea unei femei Noutatile in domeniul neuropatiei diabetice, dezbatute la al V-lea Congres National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic Studiu: Schizofrenia afecteaza conectivitatea intregului creier Fibrilatia atriala apare cu zece ani mai devreme la barbati, decat la femei Studiu: Testele care estimeaza rezerva ovariana nu prezic fertilitatea unei femei Noutatile in domeniul neuropatiei diabetice, dezbatute la al V-lea Congres National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic Studiu: Schizofrenia afecteaza conectivitatea intregului creier Fibrilatia atriala apare cu zece ani mai devreme la barbati, decat la femei Studiu: Testele care estimeaza rezerva ovariana nu prezic fertilitatea unei femei
Joi, 19 oct 2017      21:05
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Prof. univ. dr. Amorin Popa: Apariția diabetului zaharat la copii ține și de genetica familiei

13 ianuarie 2015    

Specialiștii în diabet, nutriție și boli metabolice trag un puternic semnal de alarmă și anume că tot mai mulți copii sub 13 ani sunt diagnosticați cu diabet zaharat. Cauzele care duc la apariția diabetului zaharat la copii nu sunt cunoscute pe deplin de către medici.

 „Primul element pe care trebuie să-l subliniez este acela că există diabet la copil. Întâlnesc persoane, adulți care se miră cum la o vârstă așa de mică există diabet. Da, există diabet la copil. La pacienții noștri pe care îi avem în evidență, boala a debutat începând de la un an și jumătate până la 13 ani, cam acesta este spectrul de debut”,a declarat conf. univ. dr. Ladislau Ritli, Spitalul Municipal Oradea.
 
În acest context,un rol important în prevenirea diabetului zaharat la copii îl joacă educația nutrițională care trebuie să înceapă de la cele mai fragede vârste.
Declaratiile au fost făcute în cadrul Proiectului „Sănătatea se cunoaște de dimineata”, desfășurat în 11 centre de diabet din România. Proiectul „Sănătatea se cunoaște de dimineață”, ediția Oradea este o inițiativă a Centrului de Diabet, Nutiție și Boli metabolice Oradea cu sprijinul companiei farmaceutice Astra Zeneca.