Info SănătateaTV.ro: 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV
Duminică, 24 sep 2017      16:55

Programul de instruire a educatorilor in diabet „Aplicatii Practice ale Educatiei Terapeutice in Diabet”, Brasov, 3 septembrie 2016

28 noiembrie 2016    
Asistenţii medicali joacă un rol esenţial în educarea persoanei nou depistate cu diabet zaharat, dar şi a celor care suferă deja de această afecţiune. În acest sens, Asociaţia Română de Educaţie în Diabet desfăşoară la nivel naţional Programul de Instruire a educatorilor în diabet „Aplicaţii Practice ale Educaţiei Terapeutice în Diabet”, prin care asistenţii sunt instruiţi cu privire la abordarea persoanei cu diabet zaharat. În data de 3 septembrie 2016, Cursul E-Diab s-a desfăşurat la Braşov, coordonator local fiind dr. Ioana Ferariu.
 
Pe lângă modul în care trebuie să interacţioneze şi să comunice cu persoana cu diabet astfel încât aceasta să îşi poată înţelege mai bine boala cu care a fost diagnosticată sau de care suferă, participanţii au fost instruiţi şi în utilizarea unor dispozitive medicale specifice tratamentului acestei boli şi au luat parte activ la simulări de caz. În acest fel, au putut pune în practică noţiunile teoretice prezentate în timpul cursului.
 
Cursul E-Diab 2016 este un proiect al Asociaţiei Române de Educaţie în Diabet cu sprijinul companiei farmaceutice AstraZeneca.

Management eveniment: Sănătatea Press Group