Info SănătateaTV.ro: 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV
Duminică, 24 sep 2017      16:56

S-a lansat Asociaţia de Podiatrie, o premieră pentru sistemul sanitar românesc

24 aprilie 2015    

Numărul amputaţiilor efectuate zilnic în rândul persoanelor cu diabet zaharat din ţara noastră a atins cote alarmante, în fiecare zi efectuându-se aproximativ 60 de amputaţii, potrivit specialiştilor. În acest context, a fost înfiinţată la Cluj, în data de 17 aprilie 2015, în premieră pentru sistemul sanitar românesc, Asociaţia de Podiatrie, ce are printre obiectivele principale formarea de specialişti podiatri.

La lansarea Asociaţiei de Podiatrie au luat parte şi reprezentanţi ai autorităţilor, care au dat asigurări că vor fi alături de noua organizaţie şi că vor sprijini orice activitate care vine în sprijinul persoanei cu diabet zaharat şi picior diabetic. Iniţiativei s-au alăturat de asemenea şi reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi.
 
Podiatria este recunoscută ca specialitate în 19 ţări din întreaga lume, în prezent existând peste 100.000 de specialişti în podiatrie. La evenimentul de lansare a Asociației de Podiatrie au participat specialişti podiatri din străinătate care au prezentat modelele implementate deja la nivel internaţional în acest domeniu.
Iniţiativa înfiinţării Asociaţiei de Podiatrie în România a fost apreciată de medicii prezenţi la eveniment, cărora li s-a dat posibilitatea de a se specializa în îngrijirea piciorului diabetic.
 
În cadrul lansării Asociaţiei de Podiatrie a avut loc şi o sesiune de lucrări ştiinţifice, unde au fost prezentate informaţii legate de îngrijirea piciorului diabetic, date provenite de la specialişti recunoscuţi în domeniul diabetologiei, chirurgiei şi alte domenii conexe.
 
Partener ştiinţific: Societatea de Neuropatie Diabetică
Iniţiator: Asociaţia de Podiatrie
Partener principal: Worwag Pharma
PR & Comunicare: Sănătatea Press Group