Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol
Duminică, 18 feb 2018      18:14
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

(P) Tratamentul endovascular al piciorului diabetic, o solutie terapeutica ce reduce riscul de amputatii

08 decembrie 2016    
Procedurile de radiologie intervențională sunt din ce în ce mai utilizate în România, reprezentând indicații terapeutice principale în numeroase afecțiuni, inclusiv în cazul pacienților cu picior diabetic, complicația frecventă a diabetului zaharat. Complicații precum bolile arteriale periferice, în care sunt afectate arterele membrelor inferioare, presupun un risc crescut de amputare, prevenția fiind extrem de importantă în acest caz.
 
Intervențiile endovasculare pot limita sau reduce riscul de amputație, aducând numeroase beneficii pacientului: durata relativ scurtă a intervenției, anestezie locală, recuperarea rapidă. În cadrul Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a avut loc un workshop interactiv pentru specialiști, unde participanții au putut asista live la realizarea acestor intervenții și beneficia de prezența și expertiza unor specialiști din străinătate.
 
„Cele trei cazuri au fost rezolvate endovascular în cazul unor pacienți diabetici. Aceștia au plecat din sala de angiografie cu rezultate maxime. (...) Propriu-zis au fost niște angioplastii, doar cu balon, balon care dilată acea stenoză, ocluzie a vasului și s-a refăcut calibrul vasului pentru a avea mușchii și țesuturile hrănite corespunzător. (...) Vorbim despre complicațiile vasculare ale piciorului persoanei cu diabet, acele ateroscleroze”, a declarat dr. Mihai Crețeanu Jr., Medic Specialist Radiologie și Imagistică Medicală, cu supraspecializare în Neuroradiologie Intervențională,în cadrul Spitalului de Urgență ,,Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.
 

Netratate, leziunile de la nivelul arterelor membrelor inferioare avansează și în timp pot apărea modificări ireversibile ale țesuturilor care primesc sânge prin vasul afectat. Tratamentul intervențional de tip angioplastie va menține vasul deschis, în mod minim invaziv.