Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018 Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018 Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018
Duminică, 18 mar 2018      21:01
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

(P) Workshop & Hands-On in tratamentul minim invaziv in boala periferica la piciorul persoanei cu diabet, la Suceava

15 martie 2016    
Specialiști din patru centre din țară s-au reunit timp de două zile, pe 10 și 11 martie 2016, la Suceava, în cadrul unui workshop ce a avut ca temă tratamentul minim invaziv în boala periferică la piciorul persoanei cu diabet zaharat. Evenimentul, primul de acest gen în țara noastră, a fost organizat de Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab și Asociația de Podiatrie în parteneriat cu Centrul Antidiabetic din cadrul Spitalului de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, și face parte dintr-un proiect-pilot.
 
Potrivit specialiștilor, arteriopatia diabetică sau boala arterială periferică la diabetic apare în intervalul de vârstă 30-59 de ani într-un procent de 4,3% la diabetici. Mai mult, persoanele cu arteriopatie diabetică au un risc de 10-15 ori mai mare de a dezvolta în 10 ani o boală coronariană severă față de cele care nu prezintă această complicație. În acest context, existența unei echipe multidisciplinare, din care să facă parte și radiologul intervenționist, este mai mult decât necesară.
 
În cadrul evenimentului, participanții au putut asista și la prezentări de cazuri live. Astfel s-a accentuat încă o dată necesitatea dezvoltării tehnicilor de tratament minim invazive și de radiologie intervențională în țara noastră.
 

Workshop-uri similare vor mai avea loc pe parcursul anului 2016.