Info SănătateaTV.ro: 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV
Duminică, 24 sep 2017      17:01

Angiografia membrelor inferioare

16 februarie 2009    

Intervenția de angiografie de membre inferioare se face în scop diagnostic la o persoană cu o maladie arteriopatie obliterantă. Se lucrează într-un mediu steril. Bolnavul este acoperit cu un câmp steril. Se lucrează sub anestezie locală la locul de puncţie cu Xilină 1%. Se foloseşte teaca introductoare, adică un tub de plastic care permite intrarea în arteră şi care are la un capăt o valvă care nu permite sângelui să iasă la exterior şi cu ajutorul ei putem introduce cateterul în vas. Odată ce acul ajunge în arteră se introduce un ghid metalic atraumatic cu ajutorul căruia se va introduce în vas teaca introductoare. Cateterul se introduce în arteră până în aorta abdominală şi cu ajutorul căruia injectăm substanţa de contrast care ne ajută să vizualizăm arborele arterial. Seamănă cu o coadă de purcel, are mai multe orificii prin care iese substanţa de contrast care urmează să fie injectată şi se distribuie un efon la nivelul aortei abdominale ajutându-ne să vedem axul arterial.

Se foloseşte un ghid metalic cu cap atraumatic pentru introducerea cateterului până la nivelul aortei abdominale. Se scoate ghidul atraumatic şi cateterul va fi legat la o seringă automată de injectare cu ajutorul unui prelungitor. Seringa automată este plină cu substanţe de contrast. După realizarea montajului se verifică să nu existe bule de aer la nivelul cateterului sau prelungitorului.