Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol
Duminică, 18 feb 2018      05:11
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Angiografia membrelor inferioare

16 februarie 2009    

Intervenția de angiografie de membre inferioare se face în scop diagnostic la o persoană cu o maladie arteriopatie obliterantă. Se lucrează într-un mediu steril. Bolnavul este acoperit cu un câmp steril. Se lucrează sub anestezie locală la locul de puncţie cu Xilină 1%. Se foloseşte teaca introductoare, adică un tub de plastic care permite intrarea în arteră şi care are la un capăt o valvă care nu permite sângelui să iasă la exterior şi cu ajutorul ei putem introduce cateterul în vas. Odată ce acul ajunge în arteră se introduce un ghid metalic atraumatic cu ajutorul căruia se va introduce în vas teaca introductoare. Cateterul se introduce în arteră până în aorta abdominală şi cu ajutorul căruia injectăm substanţa de contrast care ne ajută să vizualizăm arborele arterial. Seamănă cu o coadă de purcel, are mai multe orificii prin care iese substanţa de contrast care urmează să fie injectată şi se distribuie un efon la nivelul aortei abdominale ajutându-ne să vedem axul arterial.

Se foloseşte un ghid metalic cu cap atraumatic pentru introducerea cateterului până la nivelul aortei abdominale. Se scoate ghidul atraumatic şi cateterul va fi legat la o seringă automată de injectare cu ajutorul unui prelungitor. Seringa automată este plină cu substanţe de contrast. După realizarea montajului se verifică să nu existe bule de aer la nivelul cateterului sau prelungitorului.