Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol
Duminică, 18 feb 2018      05:10
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Stenturile, o soluţie în cazul stenozării sau înfundării vaselor de sânge

02 martie 2012    

Stenturile sunt tuburi expandabile ce au rol de susţinere în interiorul arterei şi menţin vasul de sânge deschis.

Stenturile se folosesc în situaţia în care bolnavul are ateroscleroza, una dintre bolile cele mai răspândite la nivel mondial, fiind cauzată de depunerea plăcilor de aterom la nivelul vaselor de sânge. Altfel spus, pe pereţii vasului de sânge are loc o depunere de colesterol, fapt care conduce la îngustarea sau înfundarea acestuia. De altfel, stenturile se utilizează în momentul în care vasul de sânge este mai elastic, iar leziunea se strânge la loc.
 
O metodă minim invazivă este tratamentul endovascular în care se folosesc stenturile. Montarea stenturilor se face printr-un abord la nivelul unui vas de sânge, de regulă la nivel inghinal, unde se puncţionează artera femurală, sau la nivel brahial. Intervenţia de montare a stenturilor durează între 15 minute şi două ore, în funcţie de gradul de severitate al afecţiunii, a declarat dr. Bogdan Dorobăţ, medic primar radiologie intervenţională de la Centrul Medical Hemodinamic.
 
Clinica de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic este o companie specializată în domeniul radiologiei şi cardiologiei intervenţionale, oferind servicii unice în România atât de diagnosticare, cât şi de terapie. Astfel, cu ajutorul echipamentului ultramodern și personalului medical profesionist pacienții au parte de cea mai bună îngrijire medicală la Centrul Medical Hemodinamic.
 
Un articol despre stenturi puteţi citi aici.