Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol
Duminică, 18 feb 2018      18:16
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Acad. prof. univ. dr. L. M. Popescu a primit "Nobelul pentru Cardiologie"

08 iunie 2012    

Acad. prof. univ. dr. Laurenţiu Mircea Popescu a primit “Medalia de Merit” pentru 2012 a Academiei Internaţionale de Cercetări Cardiovasculare. Această distincţie este considerată de vârfurile medicinei internaţionale un adevărat premiu Nobel pentru cardiologie.

“Pentru mine înseamnă foarte mult. Ca să o luăm de departe, această onoare se împarte cu un profesor de la Universitatea Harvard. Şi chiar dacă o împărţim, valoarea morală, ideatică, ştiinţifică, înainte de orice, va rămâne. Este cred cel mai important semn de recunoaştere a valorii ştiinţifice din ultimii ani a unui reprezentant al şcolii de medicină româneşti, bucureştene, a unor tradiţii de la Institutul Victor Babeş”, a declarat acad. prof. univ. dr. Laurențiu Mircea Popescu, director general al Institutului Victor Babeș.  
 
Importanţa unei astfel de aprecieri internaţionale a fost recunoscută şi de specialişti reputati din România. Potrivit acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din Bucuresti, ”distincţia este extraordinară cu atât mai mult cu cât ştim că în ţară la noi avem dificultăţi în ceea ce priveşte cercetarea. Iată că perseverenţa în muncă şi, aş spune eu fără să exagerez, geniul în cercetare a dus la această descoperire. Este un moment absolut deosebit în existenţa noastră academică, universitară, în cercetarea din România”.
 
Acad. prof. univ. dr. L. M. Popescu, cunoscut drept părintele telocitelor, este primul român care primeşte o astfel de distincţie. Medalia a fost acordată cu prilejul celui de-al 10-lea Congres Internațional al Societății de Medicină Adaptativă organizat de Institutul Național de Cercetări Medicale "Victor Babeș" la București, în perioada 7-10 iunie 2012.