Info SănătateaTV.ro: Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer
Miercuri, 25 apr 2018      01:03
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Benecol, o pâine ideală și pentru diabetici

13 septembrie 2010    

Prezentă la Congresul Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. dr. Mariana Graur, preşedintele Societăţii Române de Nutriție salută ideea lansării pe piaţă a produsului Dobrogea Benecol, pâinea care, dovedit clinic, reduce colesterolul.

“Toată lumea ştie despre colesterol şi doreşte să şi-l păstreze în limite, iar orice lucru care ne ajută să fim mai sănătoşi este de salutat”, a declarat, pentru SănătateaTV, prof. dr. Mariana Graur. Domnia sa a mai precizat că pâinea reprezintă baza piramidei alimentaţiei şi de aceea este foarte important ca pâinea Dobrogea Benecol să fie una de calitate, a spus prof. dr. Mariana Graur.

Potrivit prof. dr. Mariana Graur, contrar a ceea ce se spune, cu cât o pâine este mai albă, cu atât este mai puţin indicată pentru sănătate, iar dacă unei pâini integrale (negre) i se pot adăuga diverse ingrediente, ea capată o calitate funcţională, pe lângă cea nutritivă, a declarat prof. dr. Mariana Graur.
 
Şi bolnavii de diabet pot să consume o pâine intermediară sau neagră, în condiţiile în care se monitorizează în mod constant glicemia, a spus prof. dr. Mariana Graur. “Consumând o pâine intermediară sau neagră, bolnavii de diabet, vor beneficia de un produs funcţional”, a mai adăugat prof. dr. Mariana Graur.