Info SănătateaTV.ro: Ministerul Sanatatii: Guvernul acorda un ajutor de stat pentru aprovizionarea cu imunoglobulina Ministerul Sanatatii: 16 molecule noi, incluse pe lista medicamentelor compensate si gratuite OMS: Anual, intre 3000 si 5000 de copii se nasc cu sindromul Down Organizatiile neguvernamentale cer interzicerea totala a publicitatii la produsele din tutun Ministerul Sanatatii: Guvernul acorda un ajutor de stat pentru aprovizionarea cu imunoglobulina Ministerul Sanatatii: 16 molecule noi, incluse pe lista medicamentelor compensate si gratuite OMS: Anual, intre 3000 si 5000 de copii se nasc cu sindromul Down Organizatiile neguvernamentale cer interzicerea totala a publicitatii la produsele din tutun Ministerul Sanatatii: Guvernul acorda un ajutor de stat pentru aprovizionarea cu imunoglobulina Ministerul Sanatatii: 16 molecule noi, incluse pe lista medicamentelor compensate si gratuite OMS: Anual, intre 3000 si 5000 de copii se nasc cu sindromul Down Organizatiile neguvernamentale cer interzicerea totala a publicitatii la produsele din tutun
Miercuri, 21 mar 2018      18:18
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Importanta diagnosticarii precoce a bolilor cardiovasculare

11 martie 2009    

Dr. Horia Mureșian - Medic Primar, Chirurgie Cardiovasculară

Bolilele cardiovasculare au un impact major în rândul populaţiei de pretutindeni, afectând atât persoanele tinere cât şi cele cu vârste avansate. Diagnosticarea precoce a bolilor cardiovasculare este cu atât mai importantă cu cât incidenţa acestor afecţiuni a crescut.

Diagnosticarea precoce a bolilor cardiovasculare poate contribui cu succes la scăderea procentului de mortalitate cauzată de aceste afecţiuni. Impactul este cu atât mai mare cu cât aceste patologii afectează grupe de vârstă diferite, mortalitatea crescând direct proporţional odată cu înaintarea în vârstă.
Efectuarea examinărilor destinate evaluării stării de sănătate cardiovasculară, devine, în aceste condiţii, extrem de importantă. Investigaţiile actuale existente pentru depistarea bolilor de inimă sunt ecografia vasculară, ecografia doppler, angiografia, tomografia computerizată, rezonanţa magnetică nucleară şi angio – RMN – ul.
Pacienţii pot beneficia de astfel de investigaţii şi la Clinica Academica, unul dintre cele mai moderne centre medicale din România, dotat cu aparatură de ultimă generaţie. Pentru diagnosticarea bolilor cardiovasculare, Clinica Academica dispune de aparatură ultramoderă, cu ajutorul căreia se pot realiza ecografii doppler, ecografii ale vaselor cerebrale, tomografii computerizate sau investigaţii de rezonanţă magnetică cu angio – RMN, ne informează dr. Horia Mureşian, medic primar chirurgie cardiovasculară, Clinica Academica.