Info SănătateaTV.ro: Cum ne putem ridica tensiunea arteriala? Sapte sfaturi oferite de specialisti Cercetatorii au descoperit un medicament care ar putea preveni extinderea cancerului de prostata Cum ne putem ridica tensiunea arteriala? Sapte sfaturi oferite de specialisti Cercetatorii au descoperit un medicament care ar putea preveni extinderea cancerului de prostata Cum ne putem ridica tensiunea arteriala? Sapte sfaturi oferite de specialisti Cercetatorii au descoperit un medicament care ar putea preveni extinderea cancerului de prostata
Luni, 25 sep 2017      18:07

Importanta diagnosticarii precoce a bolilor cardiovasculare

11 martie 2009    

Dr. Horia Mureșian - Medic Primar, Chirurgie Cardiovasculară

Bolilele cardiovasculare au un impact major în rândul populaţiei de pretutindeni, afectând atât persoanele tinere cât şi cele cu vârste avansate. Diagnosticarea precoce a bolilor cardiovasculare este cu atât mai importantă cu cât incidenţa acestor afecţiuni a crescut.

Diagnosticarea precoce a bolilor cardiovasculare poate contribui cu succes la scăderea procentului de mortalitate cauzată de aceste afecţiuni. Impactul este cu atât mai mare cu cât aceste patologii afectează grupe de vârstă diferite, mortalitatea crescând direct proporţional odată cu înaintarea în vârstă.
Efectuarea examinărilor destinate evaluării stării de sănătate cardiovasculară, devine, în aceste condiţii, extrem de importantă. Investigaţiile actuale existente pentru depistarea bolilor de inimă sunt ecografia vasculară, ecografia doppler, angiografia, tomografia computerizată, rezonanţa magnetică nucleară şi angio – RMN – ul.
Pacienţii pot beneficia de astfel de investigaţii şi la Clinica Academica, unul dintre cele mai moderne centre medicale din România, dotat cu aparatură de ultimă generaţie. Pentru diagnosticarea bolilor cardiovasculare, Clinica Academica dispune de aparatură ultramoderă, cu ajutorul căreia se pot realiza ecografii doppler, ecografii ale vaselor cerebrale, tomografii computerizate sau investigaţii de rezonanţă magnetică cu angio – RMN, ne informează dr. Horia Mureşian, medic primar chirurgie cardiovasculară, Clinica Academica.