Info SănătateaTV.ro: Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale Anxietatea ar putea reprezenta un simptom precoce al aparitiei bolii Alzheimer Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale Anxietatea ar putea reprezenta un simptom precoce al aparitiei bolii Alzheimer Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale Anxietatea ar putea reprezenta un simptom precoce al aparitiei bolii Alzheimer
Joi, 18 ian 2018      21:41
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Prof. dr. Nicolae Hâncu: Sunt cercetări care arată că un consum de până la 7 ouă pe săptămână previne diabetul zaharat

22 octombrie 2015    
Regimul alimentar are un rol important în prevenirea diabetului zaharat. Tocmai de aceea, medicii recomandă ca o serie de alimente să fie consumate cu moderaţie. Până de curând şi ouălele intrau în această categorie, fiind permise cel mult două pe săptămână, însă au apărut studii care indică contrariul.
 
„Au fost nişte cercetări efectuate, mai ales în Finlanda şi Danemarca, şi s-a demonstrat că de fapt un consum de ouă de până la şapte pe săptămână previne diabetul zaharat. Nu are niciun efect dăunător asupra sănătăţii, comparativ cu consumul de ouă sub două pe săptămână, în care aceste efecte benefice nu se obţin”, a declarat pentru www.sanatateatv.ro Prof. Univ. Dr. Nicolae Hâncu, Membru de Onoare al Academiei Românie și Președinte de Onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.
 

Potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătăţii, în România erau înregistraţi la nivelul anului 2014 un număr de peste 875.000 de persoane diagnosticate cu diabet zaharat. Dintre aceştia, aproximativ 200.000 de adulţi şi 3000 de copii sunt insulino dependenţi.