Info SănătateaTV.ro: Stresul poate afecta sistemului digestiv in aceeasi masura ca mancarea nesanatoasa OMS: Mii de nou-nascuti mor, zilnic, in pofida reducerii mortalitatii in randul copiilor sub cinci ani Stresul poate afecta sistemului digestiv in aceeasi masura ca mancarea nesanatoasa OMS: Mii de nou-nascuti mor, zilnic, in pofida reducerii mortalitatii in randul copiilor sub cinci ani Stresul poate afecta sistemului digestiv in aceeasi masura ca mancarea nesanatoasa OMS: Mii de nou-nascuti mor, zilnic, in pofida reducerii mortalitatii in randul copiilor sub cinci ani
Sâmbătă, 21 oct 2017      06:12
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Riscurile dezvoltarii hipertensiunii arteriale

11 martie 2009    

Prof. Dr. Eduard Apetrei, Sef Secție Cardiologie Institutul C.C. Iliescu

Hipertensiunea arterială este cea mai frecventă boală a aparatului cardiovascular. Unul din doi oameni de peste 50 de ani suferă de aceasta.

Fiind o boală multifactorială, sunt mai multe cauze care determină apariția hipertensiunii arteriale, printre ele fiind: fumatul, obezitatea, sedentarismul, consumul excesiv de sare. Riscul unei persoane de a dezvolta hipertensiune creşte dacă prezintă cazuri în familie, dacă au o vârstă peste 50 de ani, dacă sunt de sex masculin sau dacă face exces de alcool.
Prof. Dr. Eduard Apetrei, Şef Secţie Cardiologie Institutul C.C. Iliescu, recomandă ca după vârsta de 35 de ani să ne măsurăm tensiunea arterială o dată la 6 luni. În cazul existenţei unei suspiciuni de îmbolnăvire se va măsura tensiunea o dată pe lună. Pentru persoanele bolnave de diabet zaharat sau care au colesterolul fluctuant o alimentaţie normală, săracă în sare, cu un aport echilibrat de proteine vegetale şi animale va diminua posibilitatea de a dezvolta hipertensiune.