Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie
Sâmbătă, 17 mar 2018      14:31
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Polipii la copii - Simptome, complicații și tratament

18 ianuarie 2018    
Vegetațiile adenoide sau polipii, cum mai sunt numite în popor, reprezintă o masă de carne, un țesut limfoid crescut prea mult în spatele nasului. Netratate pot duce la apariția multor probleme de sănătate, între care sinuzita sau bronșita.
 
Această creștere se realizează nu de la răceli, de la poluare sau de la alte cauze la care se gândesc părinții, ci se moștenește genetic. Întotdeauna veți găsi în familie că părinții au fost și ei operați de acest lucru”, a explicat dr. Manuela Rizescu, Șefa secției ORL, din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” într-un interviu pentru SănătateaTV.ro.
 
Moștenite genetic, vegetațiile adenoide apar cel mai frecvent în jurul vârstei de 3 ani, iar alte simptome includ tusea nocturnă și matinală, dar și predispoziția spre răceli.
Vegetația adenoidă, în afară că produce insuficiență respiratorie, produce și foarte multe secreții, care strică organele din jur, cum ar fi urechile, prima dată le atacă, după produce sinuzite, produce multă tuse, bronsitea adăugat medicul.
 
Specialiștii susțin că cea mai bună metodă de îndepărtare a polipilor este intervenția chirirgucală. Operația este minim invazivă, și este recomandat să se facă până la vârsta de șase ani.
 

Cele mai grave complicații produse de polipi sunt deformarea feței și dezvoltarea unor forme agresive de otită.