Info SănătateaTV.ro: Sfaturi pentru a ne pastra vederea sanatoasa Sfaturi pentru a ne pastra vederea sanatoasa Sfaturi pentru a ne pastra vederea sanatoasa
Duminică, 21 ian 2018      08:44
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Programul de instruire a educatorilor in diabet „Aplicatii Practice ale Educatiei Terapeutice in Diabet”, Baia Mare, 15 octombrie 2016

23 noiembrie 2016    
Noţiuni teoretice şi practice legate de educaţia terapeutică şi tehnicile de comunicare cu persoana cu diabet zaharat de tip 2 au fost aduse, în data de 15 octombrie 2016, în atenţia participanţilor la Programul de Instruire a educatorilor în diabet „Aplicaţii Practice ale Educaţiei Terapeutice în Diabet” desfăşurat la Baia Mare.
 
Prin Programul E – Diab asistenţii medicali sunt instruiţi în ceea ce priveşte abordarea persoanei cu diabet zaharat şi modul în care să interacţioneze cu aceasta astfel încât pacientul să îşi poată înţelege mai bine boala cu care a fost diagnosticat. În acelaşi timp au fost instruiţi şi în utilizarea unor dispozitive medicale specifice tratamentului persoanei cu diabet. 
 
De altfel, în cadrul cursului au fost organizate simulări de caz prin intermediul cărora asistenţii medicali participanţi au putut pune în practică noţiunile teoretice prezentate şi câteva dintre regulile de comunicare cu persoana cu diabet zaharat.
 
Coordonatorii Cursului E-Diab Baia Mare au fost şef lucr. dr. Cristina Niţă şi dr. Lavinia Pop.
 
Cursul E-Diab 2016 este un proiect al Asociaţiei Române de Educaţie în Diabet cu sprijinul companiei farmaceutice AstraZeneca.

Management eveniment: Sănătatea Press Group